Uutiset

Ministeri siunasi Hämeenlinnan vankilan remonttisuunnitelman

Hämeenlinnan vankilan peruskorjaussuunnitelma on vihdoin saanut oikeusministeri Tuija Braxilta siunauksen. Ministerin toimeksiannon perusteella käynnistetään kesälomien jälkeen hankesuunnittelu, jonka on tarkoitus johtaa vankilan toiminnan merkittävään laajenemiseen Hämeenlinnassa.

Suunnitelman mukaan vankipaikkamäärä kasvaisi noin 130:llä, ja myös kiistellylle vankisairaalalle löytyy sija Hämeenlinnasta. Kokonaisuutena laajennukset lisäisivät vankilan henkilökunnan määrää noin 50:llä.

Vankilanjohtaja Tuomo Kärjenmäki kiittelee tehtyä päätöstä vuolaasti.

– Tosi hyvä päätös! Paras lahja, mitä tämä vankila voi toivoa, Kärjenmäki iloitsee.

Vankilanjohtaja toivookin, että vuosia pallotellut suunnitelmat toteutuisivat tismalleen nyt tehdyn selvityksen ja päätöksen mukaisesti. Remontin kustannusarvioksi on viime vuonna arvioitu noin 40 miljoonaa euroa. Remontin myötä myös vankilan surullisenkuuluisat paljusellit jäisivät historiaan.

Samaan aikaan kuitenkin muurien sisäpuolella hämmennystä aiheuttaa vankilanjohtajan omasta vartijastaan tekemä tutkintapyyntö ja väitteet heikosta työilmapiiristä. Vankilanjohtaja syyttää vartijan uhanneen ampua hänet.

Lue aiheesta lisää torstain Hämeen Sanomista.

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic