fbpx
Uutiset

Ministeriön päätös urheilutalon valtionavusta yksiselitteinen

 

Hämeenlinnan liikuntahallit oy:n toimitusjohtaja Jorma Hassisella on käsissään opetus- ja kulttuuriministeriön tuore päätös Hämeenlinnan urheilutalon valtionavusta,
 
– Kielteisen päätöksen perusteet ovat yksiselitteiset.
 
Opetusministeriön ylijohtajan Riitta Kaivosojan ja ylitarkastaja Mauri Peltovuoren allekirjoittaman päätöksessä sanotaan:
 
“Ottaen huomioon käytettävissä olevien määrärahojen riittämättömyyden ja käsittelyssä olleiden hakemusten tärkeysjärjestyksen ministeriö ei ole voinut myöntää hakemaanne avustusta.”
 
Ylitarkastaja Peltovuoren rakennusteknisessä lausunnossa sanotaan lisäksi, että rakennuslupa puuttuu ja urheilutalo vaatii kaavamuutoksen. Lausunnossa esitetään myös muutamia yksityiskohtaisia rakennusteknisiä muutostarpeita suunnitelmiin.
 
Jorma Hassinen toistaa vielä epäselvyyksien välttämiseksi, että kaikki sellaiset kupongit on jo hakemusvaiheessa toimitettu, jotka olivat toimitettavissa.
 
– Se että kaavan valmistelu keskeytyi, tapahtui aivan meistä riippumattomista syistä, hän muistuttaa.
 
Lisäksi Hassinen rohkenee yhä epäillä, olisiko rahaa tullut siinäkään tapauksessa, vaikka rakennuslupa-asiat ja kaava olisivat olleet kunnossa.
 
– Ei ole tosiaankaan poikkeavaa, että valtionapua joudutaan odottamaan. Nyt läntisen Suomen ja Pohjanmaan hankkeet saivat hyvin rahaa, mutta me ja esimerkiksi Lahden suurhallin peruskorjaus jäimme rahoista paitsi.
 
Seuraavalla kerralla eli vajaan vuoden päästä kupongit ovat Jorma Hassisen mukaan varmasti kunnossa.
 
– Uskomme, että silloin menestymme paremmin.
 
Urheilutalon rakennustyöt voivat parhaassa tapauksessa alkaa vuoden päästä keväällä.
 
Tekonurmelle avustusta
 
Lämmitettävän tekonurmen rakennustyöt ovat alkamassa jo ensi syksynä heti jalkapallokauden jälkeen, jos toukokuun elämänlaatulautakunta, kaupunginhallitus ja kesäkuussa edelleen -valtuusto hyväksyvät suunnitelman.
 
Alueellinen liikuntaneuvosto myönsi maanantaina tarkoitukseen 150 tuhannen avustuksen. Yhteensä kustannusarvio on 679 tuhatta euroa.
 
Ensi vuonna on mahdollisesti alkamassa myös uimahallin kolmannen vaiheen peruskorjauksen suunnittelu. Rakennustyöt uimahallin yhteydessä olevien nykyisten 120 neliön liikuntatilojen laajentamiseksi 400 neliön suuruisiksi voisivat Jorma Hassisen mukaan alkaa mahdollisesti vuosina 2014 tai 2015.
 
– Se toisi toivottua helpotusta keskustan liikuntatilatarpeisiin.
 
Hämeenkaarta ei kuitenkaan Jorma Hassisen mukaan pureta ennen kuin korvaava urheilutalo on valmis.
 

Menot