fbpx
Uutiset

Miniteatteri kutsuttiin Japaniin

Hämeenlinnan Miniteatterin näytelmä Ruma ankanpoikanen on valittu Suomen edustajaksi Toyaman kansainvälisille lastenteatterifestivaaleille Japaniin. Festivaali on ensi vuonna heinä-elokuun vaihteessa.

Valinnan teki Suomen harrastajateatterijärjestöjen yhteistyöelin AITA/IATA.

-Työryhmälle tämä tuli täytenä yllätyksenä. Lapset ovat kuin puulla päähän lyötyjä eivätkä vielä oikein tajua koko juttua todeksi, sanoo näytelmän ohjaaja Marja Myllyniemi.

Myllyniemen mukaan Miniteatteri aikoo ilman muuta osallistua festivaaleille, vaikka siitä koituu paljon ylimääräistä työtä.

-Lapset ovat kasvaneet kahdessa vuodessa. Esitys pitää sovittaa uudestaan lasten ikään sopivaksi. Ehkä vähän rokimmaksi, hän suunnittelee.

Ruman ankanpoikasen ensi-ilta oli kesällä 2010 Aulangon graniittilinnassa.

Miniteatteri vieraili näytelmällä Kuusankosken lastenteatteripäivillä viime keväänä. Jo silloin näytelmää sovitettiin uuteen tilaan ja uudenlaiseen lavasteratkaisuun.

Festivaaliin osallistuville ryhmille korvataan Japanin sisäiset matkat ja kulut, mutta matkarahat Suomesta Japaniin teatterilaiset joutuvat hankkimaan itse.

-Jos kaikki lapset eivät pääse lähtemään, joudun tekemään paljon lisähommia, Marja Myllyniemi sanoo.

Miniteatteri on aiemmin edustanut Suomea kansainvälisillä lastenteatterifestivaaleilla Venäjällä 1991 ja Tanskassa 1996 sekä Pohjoismaisen ministerineuvoston organisoimalla kulttuuri- ja musiikkileirillä Färsaarilla 2002. (HäSa)

Menot