Uutiset

Minja sai hyvää kisaoppia

Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden järjestämä kolmipäiväinen kansainvälinen taitoluistelukilpailu Hyria Skating alkoi perjantaina Metritiski-areenassa. Mukana on yhteensä 240 kilpailijaa.

HTL:n Minja Merimäki kilpaili vuonna 2003 tai sen jälkeen syntyneiden Springs B-sarjassa.

– Ihan hyvin meni, vaikka vähän jännittikin. Taitoluistelussa on mukavinta se, kun pääsee hyppimään, kehittämään itseään ja tapaamaan kavereita. Tykkään liukua ja hypätä kaksoisritin, kertoi reipas Minja.

Hän täytti torstaina kymmenen vuotta.

– Olin treenaamassa kisaa varten. Oli meillä pienet synttärit, mutta olen keskittynyt lähinnä kilpailuun. Varsinaiset synttärit ovat myöhemmin, Minja selvitti.

Merimäki sai arvokasta oppia kisan haastavuudesta, mutta hän kasasi hienosti itsensä loppuohjelmassa. Hän oli kisan seitsemäs pistein 41,33.

– Olen harrastanut luistelun lisäksi myös yleisurheilua, uintia, laskettelua, tanssia ja balettia. Kilpailen seuraavan kerran ensi viikon sunnuntaina Heinolassa. Kilpailut ovat parasta oppia lajiin, Minja jutteli.

Minja voitti loppukeväästä oman sarjansa Viron Tartossa käydyssä kisassa.

Sofia Ruuttunen nautti esiintymisestä

HTL:n Sofia Ruuttunen luisteli Minjan kanssa samassa sarjassa.

– Kivalta tuntui. Ihan hyvin meni. Luistelu oli kova suoritus, alkoi kurkkua kuivaamaan. Luistelussa hauskinta on esittäminen, kun saa esiintyä tuomareille ja yleisölle. Harrastin aiemmin kilpatanssia, joten esittäminen on minulle luonnollista, sanoi kymmenvuotias Sofia.

Ruuttusen ohjelman koreografian oli suunnitellut Eveliina Pöllänen. Hän oli käyttänyt musiikkina salsaa, joten esittäminen korostui. Sofia oli 12. pistein 40,67.

Viisivuotiaasta luistellut Sofia innostui lajista Iittalan yhtenäiskoulun pihajäällä.

– Kun luistelin koulun pihalla, en halunnut lähteä sieltä pois ollenkaan. Äitini Tuija Ruuttunen vei minut sitten taitoluisteluharjoituksiin, Sofia kertoi.

– On mukava luistella vaakaliukuja, Iittalan nelosluokkalainen tuumasi.

Emmi Lehtonen uudessa sarjassa

HTL:n kolmantena kilpailijana Minjan ja Sofian sarjassa luisteli Emmi Lehtonen.

– Meni ihan suunnitellusti. Vaihdoin tähän kauden ensimmäiseen kisaan mineistä tähän sarjaan. Hypyt onnistuivat hyvin. Tykkään hypyistä eniten, sanoi Emmi.

Emmi ja Minja ovat Kirkonkulman koulun samalla nelosluokalla.

– Joskus ollaan Minjan kanssa 15 tuntia vuorokaudessa yhdessä. Kaverit ovat tärkeitä luistelussa, Emmi sanoi.

Nuorempien tyttöjen vuonna 2006 syntyneiden ja nuorempien Chicks B-sarjassa HTL:n Emilia Lamminaho oli kolmas pistein 49,67. HTL:n Aada Aarnio oli saman sarjan nelonen pistein 48,00.

HTL:n valmentaja Satu Hankela kehui Emiliaa ja Aadaa hyvin liukuviksi tytöiksi.

– Emilia teki tosi hyvän suorituksen. Hän teki sen, minkä osaa. Hänellä oli hyvä liuku ja varma ote, jutteli Hankela.

– Myös Aada onnistui tosi hienosti. Todella hyvä luistelu. Hänen alastuloihin jäi hiukan pientä viilattavaa. Aadalla on myös hyvä liuku, hän jatkoi.

Maan isoimpiin taitoluistelukisoihin kuuluva Hyria Skating jatkuu niin lauantaina kuin sunnuntaina Metritiski-areenassa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

17.1.2020