Uutiset

Minna Nikkanen ylitti 432 Turengissa

Someron Esan Minna Nikkanen ja Janan Niko Koskinen tähdittivät Janakkala Gamesin sunnuntain seiväskisaa ulkopuolella varsinaisen kisan.

Nikkanen ylitti 432.

– Harjoitusmielessä tulin tänne, kun kisa osui hyvään saumaan. Hyppypaikan juoksuradan kanssa en ollut oikein sujut. Tuuli paljon, mutta Amsterdamin EM-kisoissa se oli vielä pahempi, sanoi Nikkanen.

Nikkanen oli EM-kisan yhdeksäs.

– En ole tyytyväinen tulokseen enkä sijoitukseen sinänsä, mutta olin niihin tuuliin liian kevyt. Ne tuulet heiluttivat paljon.

– Ensi viikonvaihteen Kalevan kisoista tavoitteena on mestaruus. Olympialaisissa pitää ensin selvitä finaaliin, ei voi kiirehtiä enempää, Nikkanen painotti.

Nikkasen mukaan olympialaiset ovat iso haaste, sillä laji on tosi kansainvälinen.

– Rauhallisemmat tuulet olisivat jees jossain kisassa. Tämä Liinalammen kisa oli ihan kiva, sillä järjestäjät eivät voi mitään tuulille, hän sanoi.

Nikkasen ennätys on 461. Hänen mielestään tuloksissa pitäisi päästä koko ajan ylöspäin.

– Kunnon sijoituksia ei tule ilman tulosta. Ne ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa.

Koskinen on kamppaillut kesällä polvensa kanssa. Hän ylitti 522 ensimmäisellä yrityksellä.

– Kesä on ollut haastava polven takia. En ole pystynyt juoksemaan ja ponnistamaan kunnolla. Ponnistaminen on olennainen asia tätä lajia.

– Kalevan kisoista en osaa sanoa muuta kuin, että pamahtaako polvi kisassa vai sen jälkeen. Polvivamma on tuonut epävarmuutta. Nyt polvi on ollut kaksi viikkoa kipuilematta, Koskinen sanoi.

Koskisen polvi sattui kesän ensimmäisessä kisassa.

– Jos saisin loppukesää kohti tulosta tehtyä. Tämä jää hieman välivuodeksi. Talvella tähtään aikuisten halli EM-kisoihin. Ensi kesänä on 23-vuotiaiden EM-kisat Puolassa. Jos saan tekniikan kuntoon, siellä on mahdollisuus pärjätä, hän arvioi.

Koskisen valmennuskuvioon on tulossa muutosta, sillä Eemeli Salomäki aloittaa virallisesti kesän jälkeen Koskisen valmentajana. Nikon isä Jouko Koskinen jatkaa myös valmennusryhmässä.

– Salomäki asuu Lahdessa, joten hän ei pääse aina harjoituksiin. Hän tekee kuitenkin minulle harjoitusohjelmat.

Viikonvaihteen menestyjiin kuului Janan Topias Välläri, 8. Hän oli vakiovieras palkintokorokkeella.

– Olin tänään pituudessa kolmonen tuloksella 363 ja kuulassa kuutonen, 5,52. Lauantaina osallistuin neljään lajiin. Keihäässä olin kakkonen, korkeudessa ja 40 metrillä kolmas. 150 metrin sijoitusta en muista, Välläri sanoi.

– Yleisurheilussa kilpailut ovat mukavinta, sanoi Tervakosken kolmas luokan aloittava Välläri.

Kilpailunjohtaja Pirjo Rättyä johdatti taustajoukot hienoon yleisurheiluviikonvaihteeseen.

– Järjestelyt sujuivat mainiosti. Talkoolaiset osasivat asiansa. Erityisen iloinen olen siitä, että lapset ja nuoret saivat tehdä hyviä tuloksia, Rättyä kertoi. HäSa

Asiasanat