Uutiset

Minsk on yllättänyt monet

Valko-Venäjä on Euroopan ainoa diktatuuri. Sen ihmisoikeuksisista ja demokratiavajeesta on riittänyt tarinoita. Monella MM-kisoihin tulleella oli todennäköisesti ennakkoasenne Minskistä, eikä se ollut välttämättä suopea.

Minskiin monet ovat kuitenkin tykästyneet. Kaupunki on avaran oloinen ja myös kaunis. Puistoja on paljon. MM-kisat pelataan puolestaan areenassa, joka on Euroopan komeimpia.

– Mielenkiintoista oli tulla Valko-Venäjälle ja Minskiin. Ennen en ole täällä käynyt, sanoo Kevan hämeenlinnalainen varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén, joka on MM-kisoissa Jääkiekkoliiton järjestämällä matkalla.

– Hyvin on kaikki mennyt. Tämähän on jo perinteinen kevään jääkiekkomatka, Jääkiekkoliiton säätiön hallitukseen kuuluva Hellstén jatkaa.

Hänkin myöntää olevansa myönteisesti yllättynyt Minskistä.

– Halli on komea, puitteet ovat kaikin puolin hyvät. Kaupungissa on siistiä. Kaikki toimii. On rauhallista, vaikka väkeä on paljon liikkeellä. Poliiseja on näkynyt hirveän vähän. Kaupungissa, ihan keskustassakin, on paljon kauniita kukkaistutuksia. Suomessahan tämä ei ole mahdollista. Keskustan kukkaistutuksethan revittäisiin pian irti.

Hellsténin mukaan Valko-Venäjän pimeämpi puoli ei näy katukuvassa.

– Toinen puoli on sitten maan ihmisoikeudet ja demokratian puute. Mutta ei niihin turisti täällä törmää.

Hellstén asuu Hämeenlinnassa ainakin toistaiseksi ja hänen kakkosasuntonsakin on Hämeenlinnassa.

– Katsotaan nyt, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jos toisen Hämeenlinnan asuntoni myyn, toinen joka tapauksessa jää. Lopullista päätöstä en ole tehnyt, mutta Hämeenlinna on kotikaupunkini.

KHL:n vaikutus näkyy

Maajoukkueen ja Jokerien valmennusjohtoon kuuluva Hannu Virralle Minsk tulee vielä tutummaksi, kunhan Jokerit aloittaa KHL-liigassa. Minskin Dynamohan kuuluu Jokerien lähimpiin vastustajiin.

Virta antoi respektiä HPK:lle, joka on kutsunut Jokerit elokuussa pelattavaan turnaukseen. Muut suomalaisseurathan narripaitoja karsastavat.

Kerhon turnauksesta on tulossa kova. Mukana ovat myös KHL:n Sibir Novosibirsk – Jori Lehterän seura – ja Jugra Hanti Mansijsk.

Virran mukaan KHL näkyy jo nyt myös MM-kisoissa.

– Taso on laajentunut. Esimerkiksi Valko-Venäjä, Latvia ja Kazakstan ovat entistä kovempia. Niiden maajoukkueissa KHL:n kovuus jo näkyy. Suomi saa jatkossa tehdä kovan työn, jotta se pääsee MM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon. Ei se tule itsestäänselvyytenä. (HäSa)

Asiasanat

Mainos