Uutiset

Minsk sai otteen Mestarin liigan jatkopaikkaan

Minchanka Minsk oli liian kova pala purtavaksi HPK:lle lentopallon naisten Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ottelussa tiistaina Minskissä.

HPK hävisi 3–1 (25–15, 25–18, 22–25, 25–19) ja hämeenlinnalaisille jäi paljon kirittävää lauantaina Elenia-areenassa pelattavaan toiseen otteluun.

HPK:n on voitettava Minsk 3–0 tai 3–1 ja sen jälkeen vielä kultainen erä, jos joukkue aikoo mennä jatkoon. Muussa tapauksessa HPK:n eurotaival jatkuu tammikuussa CEV-cupin otteluissa.

HPK:n ykkönen oli laidasta kovaa iskenyt Allison Mayfield (21/+18). Parasta tulitukea hän sai Hillary Hurleyltä (14/+8). Kerhon onnistuja oli myös keskipelaaja Karoliina Friberg (10/+8), joka on aina pelannut hyvin kansainvälisissä koitoksissa.

– Tiesimme, että Minsk tulee kotonaan kovaa. Omaa peliämme emme saaneet alussa käyntiin ja annoimme vastustajalle helppoja pisteitä. Ensimmäisen erän lopussa rupesimme pelaamaan ja kolmannen erän sitten jo voitimmekin, sanoi Friberg.

Hänen mielestään Mestarien liigan jatkopaikkaa ei ole vielä menetetty.

– Voimme voittaa Minskin. Kotiedusta on varmasti hyötyä meille. Pääsemme pitkästä aikaa pelaamaan Elenia-areenassa.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini arvioi, että HPK:lla oli pelin alussa turhan kovia paineita.

– Minskillä on vahva joukkue. Suomen liigassa ei vastassa ole tuollaista hyökkäystä. Meillä on lauantaina mahdollisuudet, jos syöttömme on hyvä.

Minchanka Minskillä on kokoa ja tulivoimaa. Aksana Kavalchuk löi kovaa, kun sai hyvän paikan. Myös Katsiaryna Silantsyeva näytti tulivoimansa.

Minskin joukkueen mielenkiintoinen pelaaja on myös vasta 16-vuotias Hanna Hryshkevich. Juniori pääsi korkkaamaan Mestarien liigan kuusikossa. Pitkä keskipelaaja Nadzeya Charnavets oli myös vireessä.

Pelin alku oli HPK:lle myrkkyä. Minsk meni heti kättelyssä 5–0-johtoon ja hallitsi ensimmäistä erää selvästi.

Alliison Mayfield paukutti laidasta viisi pistettä ja Hillary Hurley neljä.

Toinen erä oli jo tasaisempi, vaikka sekin eteni kotijoukkueen tahtiin. HPK rimpuili pinnan päässä vielä tilanteessa 18–17, mutta kokeneen 37-vuotiaan Aksana Kavalchukin syöttövuorolla Minsk karkasi lopulta selvään erävoittoon.

Kolmas erä oli HPK:n heiniä. Ensimmäisen teknisen aikalisän jälkeen erä eteni kerhon komennossa. Piia Korhosen tilalle hakkuriksi vaihdettu Noora Venho toi lisää virtaa HPK:lle ja etenkin Mayfield hyökkäsi vahvasti. Keskipelaaja Michael Madsen päätti erän hämeenlinnalaisille onnistuneella torjunnallaan.

Seuraava erä alkoi hämeenlinnalaisittain yhtä murheellisesti kuin ensimmäinen. Päävalmentaja Luca Chiappini joutui käyttämään ensimmäisen aikalisän, kun Minsk johti 5–1. Toisen aikalisän Chiappini otti tilanteessa 11–6.

HPK nousi vielä kahden pisteen päähän, mutta erän loppu oli taas kotijoukkueen heiniä. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic