Uutiset

Minuutissa rinnalle ja ohi

Hämeenlinnan Steelers vankisti otettaan salibandyn Divarin kärjessä ottamalla sunnuntaina viikonlopun toisen kotivoittonsa. Sunnuntaina se kaatoi Elenia-areenaan saapuneen sarjaseiskan SB Vaasan numeroin 8–3 (0–0, 0–2, 8–1).

Steelers on harvoin joutunut odottelemaan ottelun avausmaaliaan kolmanteen erään asti. Viime kaudella Lammin Salibandya edustanut vaasalaisten maalivahti Pasi Järvinen piti kotijoukkueen nollilla kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa erässä ajassa 41.21 Steelers Tuomas Mikkola sai vihdoin pallon Järvisen taakse. Ja kun se ensimmäinen tuli, tuli niitä vähän myöhemmin lisää oikein urakalla.

Steelers tasoitti ajassa 48.01 (Timo Johansson), meni johtoon 11 sekuntia myöhemmin (Miiro Maunula), kasvatti johtonsa 4–2:een 26 sekuntia edellistä (Iiro Nurminen) ja puoli minuuttia myöhemmin peli oli 5–2, kun vaasalaispuolustus potki pallon omaan maaliin. Salibandy on tunnetusti nopea peli, mutta harvoin minuutissa ja seitsemässä sekunnissa sentään neljää maalia näkee.

Luotto omaan peliin on kova

Steelersille pelin lopussa kaksi maalia iskenyt Nico Jonaeson (2+1) vakuutti, ettei Steelersin pukukopissa ollut kahden erän jälkeen tuskastuneita pelaajia.

– Tiesimme, että peli vielä kääntyy meille, kun jatkamme samaa peliä kuin olemme käytännössä koko kauden pelanneet. Niinhän siinä sitten kävi, laitahyökkääjä myhäili.

Hämeenlinnalaiset tiesivät etukäteen, että Vaasa on kova vastus. Se pelasi viime kaudella liigakarsintoja ja on tällä kaudella kiinni Divarin pudotuspelipaikassa.

– Peli oli meille vaikea. En ollut henkilökohtaisesti pelannut aikaisemmin tätä joukkuetta vastaan. Se oli kova jalalla, eikä sillä tainnut olla joukkueessa yhtään pientä pelaajaa. Kaikki olivat fyysisesti valmiita ja isoja miehiä. Se toi meille haasteita, mutta selvisimme ihan hyvin.

Mainio ketju kasassa

Jonaeson on pelannut käytännössä koko kauden samassa ketjussa Julius Aaltosen ja Ville Lastikan (0+1) kanssa. Jälki on ollut vastustajalle tuhoisaa.

– Siinä on huikea pelata. Vieressä on pari taitopelaajaa ja takana pakit (Mico Pihlajinen ja Jere Kemppainen), jotka voittavat omassa päässä yhdellä yhtä vastaan -tilanteet. Pääsemme sen avulla kääntämään peliä hyvin. En tiedä, olenko ikinä pelannut tällaisessa ketjussa, jossa kemiat kohtaavat näin hyvin, viime kaudella Tikkurilan Tiikereitä edustanut Jonaeson sanoi.

Yhteispeliä helpottaa se, että samat pelaajat ovat saaneet pelata paljon yhdessä.

– Yhden pelin taisimme olla erossa. Totta kai se helpottaa. Pääsemme hyödyntämään sovittuja juttua, hyökkääjä muistutti.

Vahtokari taas erinomainen

Steelersin maalivahti Jaakko Vahtokari oli vastapuolen Järvisen tavoin maalissaan erinomainen. Maalivahdin viikonloppu oli mainio, sillä hän oli myös lauantain M-Team-ottelussa joukkueensa parhaimmistoa.

– Jaakolta nähtiin ihan huikeata työskentelyä koko 120 minuuttia – todella laadukasta maalivahtipeliä. Täytyy muistaa myös se, että kahdessa aikaisemmassa pelissä meille ei mennyt viidellä viittä vastaan yhtään maalia omiin. Nyt meni kolme, eikä sekään ole maailmanloppu. Pullat ovat tällä hetkellä hyvin uunissa, Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen kehui maalivahtiaan ja myös koko joukkueen puolustuspeliä.

Ratkaisijoitakin hämeenlinnalaisilla on joka kentällisessä.

– Meillä on kolme tulivoimaista kenttää. Meillä on tänä vuonna kiva kausi, kun pysymme nöyränä ja teemme jatkossakin töitä myös omiin päin, Järvinen uskoi. (HäSa)

Asiasanat