fbpx
Uutiset

Mirrit ja sammakot kirmasivat kalojen seassa

– Ei uida siellä! komentaa ääni Apparan maauimalan katsomosta huolimatta siitä, että altaassa kerrankin on vettä. Ja onpa kalojakin. Järjestyksessä ensimmäistä Unikeon vesifestivaalia varten altaaseen on päästetty satakunta kirjolohenvonkaletta. Kalastajien koukkuihin niistä on juoksukisaan mennessä tarttunut vasta kaksi eli vedessä on ahdasta.

Mitä uintikieltoon tulee, niin lohien seassa luovii kaksitoista seudun julkimoa hassut eläinhatut päässä ja tukivyöt uumalla. Uintiliikkeitä ei sallita, sillä vesijuoksukilpailussa tarkoitus on selviytyä altaan poikki jalkavoimin.

Joukkueita on kaksi, Märät Mirrit ja Saku Sammakot, ja pelin henki on sukupuolten välinen kamppailu. Jännitystä lisää se, että viestikapulaa pitää kyetä kuljettamaan käsin koskematta.

Ensin näyttää siltä, että sammakkous on valttia: miesten joukkue kirmaa mirreiltä karkuun. Mutta kun viesti vaihtuu kolmatta kertaa, ääni kellossa muuttuu.

– Se on akkavalta ny, voittajat tähdentävät, kun viimeistä miestä vielä odotellaan maaliin.

Mirrien riveissä uinut kansanedustaja Satu Taiveaho (sd.) suunnittelee jo täyttä päätä oman vesijuoksuvyön hankkimista.

Entä kalat? Ne luimuilevat altaan toisessa päässä, kunnes ihmiset ovat nousseet kuiville. Körmyt, jotka eivät päivän aikana tartu syötteihin, menettävät rajallisen vapautensa viimeistään illalla, kun allas jälleen tyhjennetään.

Kaupunginjohtajat unikekoina

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuosta kastettiin tiistaiaamuna Hämeenlinnan tämänvuotinen unikeko Apparan vesifestareilla.

Forssan unikekona Loimijokeen joutui kaupunginjohtaja Tapani Venho ja Naantalissa vuoden viralliseksi unikeoksi valittiin Naantalin Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Tiina Tunturi, joka molskautettiin satama-altaaseen aamuseitsemältä.

Menot