Uutiset

Missä on pihvi?

Texasin Fort Worthissa toimivan marketin omistaja voi harvinaisen hyvällä syyllä kysellä, ”missä on pihvi?” Kaupan varastosta kun katosi pari päivää sitten yön aikana noin 13 000 euron edestä pihvilihaa.

Pihvivarkaus tapahtui tavallaan aivan oikeassa paikassa, sillä Fort Worthia kutsuttiin 1800-luvun jälkimmäisellä puoliskolla yleisesti karjakaupungiksi.

Fort Worthin poliisilla ei toistaiseksi ole harmainta aavistusta pihvivarkaan henkilöllisyydestä.

STT-AP

Lumi avitti poliisia

Rosvon ammatti on talviaikaan riskaabeli homma. Tämän sai kokea kaksi saksalaista varasta, jotka eivät tajunneet jättävänsä jalanjäljet uuteen lumeen.

Höntropin poliisi sai yöllä hälytyksen tarkistamaan, miksi erään auton hälytyslaite oli mennyt päälle. Poliisit havaitsivat, että vorot olivat murtautuneet paikalla yhteensä 15 autoon ja kahteen puutarhavajaan.

Poliisit niin ikään huomasivat, että paikalta johti pois kahdet jalanjäljet. Kun koppalakit seurasivat jälkiä parisen kilometriä, ne johtivat erään asunnon ovelle.

Sisältä löytyi kaksi yllättynyttä voroa. Mieskaksikko oli ripustanut kenkänsä kuivamaan näkyvälle paikalle, joten lumeen jääneiden kengänjälkien kuvioita päästiin vertaamaan kenkiin saman tien. Myös koko murtosaalis löytyi pian asunnosta.

STT-Reuters

Avaruusasemalle ehkä alkoholia

Kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla saatetaan luopua täysraittiuden vaatimuksesta. Nyt harkitaan, voisiko miehistölle sallia pienen alkoholiannoksen raskaiden työtehtävien jälkeen.

– He lentävät maata kiertävällä radalla puoli vuotta ja työtaakka on kova. He esimerkiksi menettävät painostaan muutamassa tunnissa useita kiloja avaruuskävelyillä, muistuttaa avaruuslentoja avustava venäläinen lääkäriryhmä.

Lääkäritiimi katsoo, että pieni määrä alkoholia auttaisi avaruusasemalla voimien palautumisessa.

Alkoholi on ollut täysin kiellettyä ISS-asemalla koko sen viisivuotisen toimikauden ajan. Asemaa käyttää myös Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa, joka on tähän asti edellyttänyt astronauteiltaan täysraittiutta kaikilla lennoilla.

STT-DPA

Venäjän maajoukkuevalmentajalta vodkan ylistys

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajalla Vladimir Krikunovilla on varsin omalaatuinen tapa rentoutua ottelun jälkeisestä stressistä. Krikunov pyrkii rentoutumaan matsien päätyttyä juomalla vähintään kolme lasia vodkaa.

– Kolme lasia vodkaa joka ottelun jälkeen. Se on pakko. Se toimii minulle. Jos kolmen lasillisen jälkeen tuntuu siltä, että haluaisin juoda lisää, niin juon lisää, Krikunov pyöritteli Sovjetski Sport -sanomalehdelle.

Krikunov, 55, johdatti Valko-Venäjän yllättäen neljänneksi Salt Lake Cityn olympialaisissa 2002. Viime kaudella hän valmensi seuratasolla Moskovan Dynamon Venäjän mestariksi. Tänä talvena Krikunovin tavoitteena on johdattaa Venäjä ensi kertaa olympiakultaan sitten Albertvillen kisojen 1992.

STT

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic