fbpx
Uutiset

Missin hymy hyytyi, eikä ihme

Tätä on jo odotettu, että joku missi oikeasti sanoo, että Suomen missikisaorganisaatio on ihan perästä.

Kiitos Saana Anttila! Kerroit rohkeasti tiistain Ilta Sanomissa, että Suomen missiorganisaatio ei pidä huolta omistaan.

Saana Anttila keskeytti viime viikolla Miss Maailma -kisat sairastuttuaan vatsahaavaan. Päälle hän sai vielä kampylobakteerin.

Kuultuaan keskeytyksestä missikeisari Eino Makunen ihmetteli, ettei Suomen historian aikana kukaan missi ole keskeyttänyt Miss Universum tai Miss Maailma -kisoja. Kisoista Anttilan kotiin lähetti Miss Maailma organisaation presidentti Julia Morley.

Saana Anttila on suivaantunut erityisesti siitä, että hän on joutunut itse hommaamaan kisa-asuja ja sponsoreita kisamatkaa varten. Tukea missiorganisaatiolta ei ole tullut. Ilta Sanomien mukaan Anttila jopa joutui itse maksamaan matkatavaroiden ylipainosta johtuvat maksut.

Jo vuosia missit ovat pukuja esitellessään kertoneet, että ongelmia asujen hankinnassa on ollut. Ongelmaan ei kuitenkaan ole tartuttu. Eikä ihme, sillä useinhan missit ovat vasta uraansa aloittavia kaunottaria. Jos ei ole nimeä tai julkisarvoa ei ketään kiinnosta missin vaateongelmat.

Luulisi kuitenkin, että missejä koulivaa Finnartist yritystä kiinnostaisi lähettää maailmalle edustavia nuoria naisia, joilla kisavarustus on kunnossa.

Ei hyvä urheilijakaan pärjää ilman valmentajaa tai hyvä bändi ilman tuottajaa. Menestymiseen tarvitaan taustajoukkoja ja paljon työtä.

Finnartistin toimitusjohtaja Pertti Himberg ja hallituksen puheenjohtaja Eino Makunen varmasti osaavat erottaa kauniin naisen tavallisten tallaajien joukosta, mutta kunnon tuotetta he eivät missistä saa aikaiseksi.

Ihmettelenkin, onko järkeä lähettää missejä maailmalle, jos heihin ei ole varaa panostaa?

Varmasti myös Saana Anttilan omassa ammattitaidossa on parantamisen varaa. Jos vatsa ei kestä paineita, mallin ura ei ole paras uravalinta. Missilläkin pitäisi olla ehkä jotain muutakin näyttöä kuin yhden kisan voitto ja se, että hänessä on ainesta.

Todennäköisesti ongelma on juuri siinä, että jo alalta kokemusta hankkineet mallit eivät ole kiinnostuneita edustamaan Suomea, sillä kisoista ei saa muuta kuin päänvaivaa ja kuluja, sillä tukea missiorganisaatiolta ei ole saatavilla.

Parasta on se, että Miss Maailma -kisa ei menettänyt mitään, eikä Suomikaan, sillä menestystä tuskin olisi tullut. Eino Makunen saa kuitenkin alkuvuodesta vieraita, sillä Miss Maailma -kisojen presidentti järkyttyi niin paljon Suomen missiorganisaation välinpitämättömyydestä, että hän haluaa vierailla Suomessa.

Jospa Suomen missibisnes saataisiin vihdosta viimein 2000-luvulle.

Menot