fbpx
Uutiset

Missit, yleisö ja Kentsu

Tv-ohjelmiin liittyvät äänestykset ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti viime vuosina. Niiden avulla katsojat voivat kuulemma ilmaista mielipiteensä, vaikka takana lienee tuottajien ajatus ylimääräisten voittojen käärimisestä äänestystuloilla tai ohjelman kiinnostuksen herättelystä.

Miss Suomi-kisoissakin on luovutettu päätöksentekoa yleisölle, vaikka kiinnostusta mittelöä kohtaan ei ole tänä vuonna tarvinnut juuri herätellä. Erityisesti ex-finalisti Saija Ketola on markkinoinut kisoja ennakkoon hyvinkin näkyvästi. Lisäksi on nähty skandaalimaisia tatuointeja, sairastelua ja mystisiä katoamisia. Puuteripuikon, hiusharjan ja alusvaatteiden lisäksi jopa yksi missiehdokkaista katosi kiertueella.

Taas kerran on myös noussut keskustelu siitä, ovatko Suomen kauneinta metsästävän missikilpailun säännöt, tavat ja moraalikäsitykset ajanmukaisia.

Miestenlehdessä poseeraaminen pikkutuhmissa alusvaatteissa on missitutkijan ja monen muunkin mielestä lähes rinnastettavissa missikiertueen alusvaatenäytöksiin. Jos alusvaatenäytökset ovat yhtä roiseja kuin keskeyttäneen Ketolan kuvat, ymmärrän miksei näytöksiä enää tehdä yökerhoissa.

Katsojat äänestivät eilen kuusi mieleistään finalistia tämän illan loppukilpailuun. Yleisöäänestys on reilua peliä, kunhan kaikki ehdokkaat esitellään tasapuolisesti. Näin homma ei ikävä kyllä käytännössä toimi.

Missejä esittelivät edestä ja takaa lähinnä iltapäivälehdet, ja näiden huomio kohdistui pitkälti vain muutamaan finalistiin. Elina Nurmi, Anna Aalto ja Jasna Preselj veivät Ketolan lisäksi suurimman osan näkyvyydestä. Naiset saattoivat olla muita enemmän esillä, koska olivat joukon kauneimpia. Maku(sen)asioista ja mieltymyksistä on kuitenkin turha kiistellä.

Yleisöäänestyksessä katsojien tulisi tietää, minkä puolesta äänestävät. Syvällisen analyysin tekeminen missiehdokkaiden luonteesta ja älykkyydestä on vaikeaa muutaman kuvan ja lyhyiden haastattelujen perusteella. Myös missien näkeminen kiertueella oli kanta-hämäläiselle vaikeaa. Missit eivät pysähtyneet Kanta- ja Päijät-Hämeessä tai Pirkanmaalla lainkaan.

Toivottavasti missikisoja seuraava väki saa jo lähivuosina helpotusta tilanteeseen esimerkiksi tosi-tv:stä. Yleisöllä on nykyistä paremmat edellytykset valita suosikkinsa, kun tv-kamera tallentaa missien kiertueella kaikki näiden puuhastelut vuorokauden ympäri.

Suurin skandaali lienee näiden kisojen osalta vasta tulossa. Ken on maassa kaunehin, arvuutellaan nimittäin ympäri Suomen. Salatut elämät -sarjassa Keniä esittävä Aleksi Sariola ei ole kommentoinut Keniin liittyviä missihuhuja, mutta ei ole toisaalta paljastanut tämän tekemisiä tulevissa viimeisissä jaksoissa. Ehkä Kentsu kirjoitetaan ulos sarjasta tyylillä: hän lähtee tekemään missivuoden jälkeen malli- ja juontokeikkoja tai opiskelemaan.

JANI OKSANEN

“…jopa yksi missiehdokkaista katosi kiertueella.”

Menot