Uutiset

Mistä nyt on kysymys, pojat?

On syntynyt iso kalabaliikki teknisen lautakunnan jäsenen Pekko Oksasen (sd.) kirjoituksesta golfyhtiön ”pikkuasioista”.

Suurelle yleisölle asia olisi hukkunut saman tien, ellei puolustus olisi alkanut toimia kovilla panoksilla. Jos apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo -hän on oikeutettu arvioimaan Oksasen sanomisia – olisi kuitannut asian toteamalla, että Oksanen on lukenut väärin golfyhtiön tilinpäätöstä ja aineksia olisi vaikkapa kunnianloukkausprosessiin, niin Oksasen kirjoitus olisi aikalailla himmentynyt.

Mutta ensimmäiseksi ”harkittiin oikeustoimia”. Se on muotitermi. Silloin kun minä uhkaan käräjillä, niin varmasti mennään ja varmuus voitosta on 99 %. Sitten alkoi uskomaton hyökkäys.

Puolustuksen arsenaali on niin kovaa, että herää kysymys: Mistä todella on kysymys?

Vanha toimituskulttuuri on se, että toisen lehden juttuja ei toisessa lehdessä käsitellä. Tämä toimittajien eettinen ihmelapsi – Iisakki Kiemunki – hyökkäsi lujaa Pekko Oksasen kimppuun omassa lehdessään ja se on vain jatkunut.

Julkisuuteen on tullut melkein kokovartalokuvin teknisen lautakunnan puheenjohtaja, arvostamani kunnallispoliitikko, Kari Tamminen (kok.). On vahingoitettu kaupungin mainetta, teknisen lautakunnan toiminta on halvaantunut ja johtavat virkamiehet nolattu. Kaikki Pekko Oksasen syytä.

Hei, haloo, puolustus menee överiksi ja kaupunkilainen alkaa ajatella! Se, että arvostellaan Pekko Oksasta luottamushenkilönä, ei riitä, vaan järeällä kalustolla tykitetään ihminen, ministerin mies, toimittaja ja yrittäjä Pekko Oksanen.

Onko meneillään liian tietävän ihmisen alas ampuminen? Siltä alkaa tuntua. Itse asiasta en edes tiedä. En myöskään tiedä, omistavatko Tamminen ja johtavat virkamiehet joitain osakkeita. Jos omistavat, niin¿

Niin tai näin. Demareille on syntynyt kriisi, josta ei selvitäkään vain luimistelemalla. Teklan puheenjohtaja sanoo, että lautakunnassa on luottamuspula. Se on vakava asia. Hämeenlinnan työväenyhdistys koolle ja nopeasti, katsotaan porukalla lähteekö teklasta Oksanen ja Kiemunki. On poliittisen taustaryhmän toiminnan aika.

Lea Savolainen

valtuutettu (sd.)

terveydenhuoltoneuvos

Hämeenlinna

Mainos