Uutiset

Mistä virtaa pimeään marraskuuhun? Kysyimme kuudelta ohikulkijalta, mikä heitä voimaannuttaa syksyn harmaudessa

Sanni Hämäläinen ja Cecilia 8 kk

”Saan energiaa aika pienistä asioista: tapaan kavereita, käyn kahviloissa, nautin suklaata. Joulufiilistelykin auttaa melko paljon. Siihen kuuluu glögin juomista ja konvehtien syömistä sekä kodin valmistelua jouluun.
Nyt on ihan erilainen syksy, kun perheessämme onkin kahden sijaan kolme ihmistä. Yleensä meillä on aina ollut miehen kanssa joku isompi reissu mielessä, mutta nyt olemme menossa perheen kanssa Tukholmaan joulun ja uudenvuoden välipäivinä.
Pimeään aikaan ei kiinnitä huomiota, koska päivät ovat täynnä puuhaa pienokaisen kanssa. Cecilia on touhukas, oli päivä sitten harmaa tai ei, ja se vaikuttaa piristävästi omaankin fiilikseen.”
Sanni Hämäläinen ja Cecilia 8 kk

 

Riitta Hanhivaara

”Koska teen pitkiä työpäiviä ja käyn yötöissä, tykkään lähteä lenkille, vaikka on harmaata. Nautin kauniista maisemista.
Myös hyvät ystävät ja huumori piristävät – ne ovat kaiken a ja o harmaudenkin keskellä.
Reissusuunnitelmia ei ole, mutta joulua, lapsia ja lapsenlapsia tässä jo odottelen. Näistä se ilo pitää ottaa irti.”
Riitta Hanhivaara

 

Leila Vikberg

”On mukavaa, kun voi laittaa jouluvalot päälle. Voi kutoa sukkia sekä kutsua ystäviä kylään ja tarjota heille hyvän lounaan.
Vaikka vähän tihkuttaakin, voi silti mennä lenkkeilemään. Kaunis ilma on vaatetuskysymys!
Aulangon metsistä löytää vielä sieniä. Sinne on kasvanut ihan uusia sieniä. Tosin valoisa aika on sienestykseen aika lyhyt.”
Leila Vikberg

 

Marko Mäkelä

”Aika vaikea tähän harmauteen on löytää mitään piristystä. Veto on pois. Tässä odottelen, että lumi tulisi, jotta tulisi valoa ja energiaa sitä kautta ja pääsisin moottorikelkkailemaan. Vauhti viehättää.
Metsästys on ainoa asia, joka on syksyssä hyvää. Syksy menee hirvimetsällä, ja sen takia syksyä myös odotan.
Etelänmatka on mielessä.”
Marko Mäkelä

 

Elias Määttänen

”Musiikki sekä läheiset ja ystävät auttavat jaksamaan tämän harmauden. On tärkeää viettää aikaa heidän kanssaan. Sitä vain masentuisi enemmän, jos jäisi yksin neljän seinän sisään. Se ei ole hirveän hyvä kombo.
Myös liikunta auttaa. Saa paremmin illalla unta. Harrastan salibandya ja pihapelejä.”
Elias Määttänen

 

Tero Hartikainen

”Lapsista ja eläimistä saan energiaa. Ne ovat minun voimavarani. Minulla on kolme poikaa: 7-, 13- ja 16-vuotiaat. Minulla on myös kissoja, koiria, ankkoja, kaneja, vuohia ja hevonen.
Pienimmän lapsen kanssa pelaan lautapelejä ja autan kouluhommissa. Keskimmäisen kanssa meillä on yhteinen harrastus, amerikkalainen jalkapallo. Hän pelaa ja minä toimin huoltajana. Vanhimman kanssa meitä yhdistää moponrassaus.
Joulukin rupeaa tulemaan. Joulutuulella olevat ihmiset vaikuttavat omaan mielialaan positiivisesti.
Onhan tässä tullut myös mieleen, että mitä jos ottaisi ja lähtisi etelänmatkalle.”
Tero Hartikainen

 

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic