Uutiset

Mitä ihmeen varusvarastoa myydään Hämeenlinnassa?

Suojeltu varusvarasto Hämeenlinnassa ilmoitettiin myytäväksi eilisessä Hämeen Sanomissa. Edes vanhoille hämeenlinnalaisille ei varusvarasto-nimitys sano mitään, mistä siis on kysymys.

Mikä rakennus varusvarasto on, myyntipäällikkö Kari Mylläri Catella Property Oy:stä?

-Se on radan varressa, Aulangontie 1:ssä, oleva kiinteistö. Siinä on kukkakauppa siinä pihassa, mutta muuten se on tyhjä. Se on tiilirakennus, jossa on mustat peltiset ikkunaluukut.

Missä käytössä rakennus on ollut?

-Se on ollut armeijalla varusvarastona viimeksi, mutta siitä on kai jonkin aikaa siitäkin. Se on ollut Valtion Pukutehtaan varastona sitä ennen ja ihan alun perin se on tehty viljavarastoksi vuonna 1860. Sen omistaa Senaatti-kiinteistöt.

Millaiseen käyttöön sitä myydään?

-On se upea vanha rakennus kyllä. On sillä monta käyttömahdollisuutta; varastona varmaan, jossain määrin liiketilana, mutta Museoviraston kanssa on neuvoteltava siitä, minkä tyyppiseen käyttöön sitä voi käyttää.

-Se on myynnissä ja on ostajan asia mitä rupeaa sille tekemään, tietenkin noudattaen kaavoja ja Museoviraston toivomuksia.

Mitä rakennusoikeus tarkoittaa, kun se on suojeltu rakennus?

-Rakennusoikeus tarkoittaa, että millainen rakennusoikeus tontilla on ja miten kaava myöntää rakennusoikeutta. En nyt muista, onko siinä lisärakennusoikeutta.

-Se on varastorakennusaluetta, joten ilman kaavoittajan lupaa sinne ei voi myöskään rakentaa mihinkään muuhun tarkoitukseen. Kaava ja museovirasto sanelevat, mitä siihen voi tehdä.

Onko tontilla tilaa?

-Se on iso rakennus, siinä on pikkuisen piha-aluetta ja sivuissa myös. Se on putkella yhdistetty naapurikiinteistöön. Kun Valtion Pukutehdas on toiminut naapurikiinteistössä, siinä on ollut käytävä, mitä pitkin on voinut viedä varmaan tavaraa. (HäSa)