fbpx
Uutiset

Mitä kuuluu Eteläranta-hankkeelle?

Kaupunki esitteli syyskuun alussa Eteläranta-hankkeen uuden toimitusjohtajan. Leena Kähkönen
, mitä hankkeelle kuuluu nyt?

-Meillä on paljon selvitystyötä meneillään, lähinnä maapohjaa, joka aika paljon määrää, mitä ja mihin siellä on taloudellisesti järkevää rakentaa. Toivon, että minulla olisi jo vuoden loppupuolella vähän tarkempaa kerrottavaa.

Kuinka neuvottelut mahdollisten rahoittajien kanssa sujuvat?

-Kyllä ihan mielenkiintoisia yhteydenottoja on tullut sellaisilta toimijoilta, joita vähän osasimme odottaakin. Ensi keväänä, kun konsepti on tarkentunut, teemme aktiivisen sijoittajakierroksen

Ovatko kiinnostuneet olleet kotimaisia sijoittajia?

-Suomalaisia henkilöitä, mutta tottakai taustalla olevissa yrityksissä on myös ulkomaista omistusta.

Onko tarkoitus, että rahoittajatahot tulevat mukaan myös Eteläranta-yhtiöön?

-Meillä on kaikki vaihtoehdot vielä auki. Mitä yhtiö on esimerkiksi viiden vuoden päästä, sitä ei kukaan tiedä. Voihan olla, että se on vaikka vain jäteasioista vastaava yhtiö tällä alueella. Tässä nyt etsitään hyvin voimakkaasti kaikkia uusia malleja, mitään ei ole suljettu pois, muttei myöskään lyöty lukkoon.

Hankkeen nettisivuilla on palautelomake.
Onko kuntalaisilta tullut hankkeesta jo palautetta?

-Ei juurikaan, muutamia kommentteja. Aika paljon kaupunkilaisia huolestuttaa rantareitti.

-Olen sanonut, että meillä on neljä asiaa, mitä me tiedetään. Rantareitti säilyy ja tulee paranemaan, uimahalli säilyy ja sitä kehitetään ja Hämeenkaari tullaan aikanaan purkamaan, kun se saatetaan siirtää Pullerille. Neljäs asia on se, että alue tulee painottumaan vapaa-aikaan, asumiseen ja liikuntaan.

Kuntalaiset ovat kiinnostuneita myös siitä, tuleeko Etelärannasta vain rikkaiden asuinalue. Tuleeko sinne myös aso- ja vuokrakohteita?

-Jotta noin valtava alue on elävä ja luonteva osa kaupunkia, siellä täytyy olla monimuotoista asumista. Se tarkoittaa erilaisia omistusmuotoja ja myös sitä, että saisimme sinne opiskelijoita, senioreita ja varsinkin lapsiperheitä.

-Kaupunginosa kaipaa aika paljon asukkaita muualtakin kuin Hämeenlinnan alueelta. Voisin kuvitella, että pääkaupunkiseudulla on kiinnostusta turvalliseen ja edulliseen asumiseen pienehköön kaupunkiin noin upealle paikalle.

Moni varmasti myös miettii, vaikuttaako taloudellinen lama ja epävarmuus hankkeen toteutumiseen.

-Tällaisen alueen kehittämisessä pitää katsoa kaikkien lamojen yli. Kyllä me positiivisesti mennään ja myös yhteistyökumppanit ymmärtävät, että epävarmuudet tulevat ja menevät aaltoina.

Eli kun hanke aikanaan toteutuu, olemme varmasti jo toisenlaisessa tilanteessa?

-Niin, mikä se tilanne on, sitä ei tiedetä. Mutta toisenlainen se on ainakin. (HäSa)

Menot