fbpx
Uutiset

Mitä kuuluu kännylaulukilpailulle?

Riihimäkeläinen viihdeyhtiö Blue Magnum lanseerasi helmikuun alussa kisan, jossa laulaja luikauttaa haluamansa kappaleen kännykkään ja yhtiö julkaisee voittajalta ainakin singlen. Noin 600 laulajaa on jo ottanut haasteen vastaan. Tuottaja Kalevi Puonti, vastaako innostus odotuksianne?

-Kyllä tämä laulajien määrä on pienoinen positiivinen yllätys. Laulameille-sivuilla käy lähes 10000 ihmistä päivittäin, mutta suurin osahan käy vaan kuuntelemassa. Ihan sopiva määrä sikäli, että pääasiassa itse kuuntelen ne kaikki.

Onko kisan idea omanne?

-Selvitimme asiaa internetin kautta melko laajasti. Vastaavanlaista kilpailua ei tällä hetkellä ole ja se johtuu osittain myös siitä, että monessa maassa tällaisen toteuttamiseen ei ole teknisiä valmiuksia.

Millaista koneistoa kilpailu sitten edellyttää?

-Olemme ulkoistaneet kaikki palvelut. Yksi hoitaa puhelupalvelut, toinen toiminnanohjausjärjestelmän. Laulut ei mene automaattisesti nettiin, koska me haluamme pitää administraattori-osuuden itsellämme eli valvoa jokaista laulua, mikä sinne siirrettään. Ettei sinne tule härskiyksiä eikä poliittisia kannanottoja.

Oletteko jo analysoineet mitä biisejä lauletaan?

-Siellä lauletaan Sydämeeni osuman sait, sen laulaa noin joka neljäs. On Antti Tuiskua, yllättävän paljon Suomi-hittejä plus Summertimea. Sanotaanko näin, että voisi olla vähän enemmänkin vaihtuvuutta niissä lauluissa.

Entä osallistujien sukupuolijakauma?

-Naiset laulavat paljon enemmän. Olisivatko he rohkeampia kaikkeen uuteen?

Eniten ääniä saitilla saaneet laulajat menevät siis finaaliin?

-Periaatteessa, mutta meillä on veto-oikeus. Me voimme ottaa vielä neljä meidän mielestämme hyvää laulajaa mukaan. Äänestystä ei voida lähteä manipuloimaan, mutta mukaan voi siis päästä vaikkei olisikaan voittanut kuukauden äänestystä.

Kuinka monta laulajaa osallistuu finaaliin?

-Kymmenen on todennäköinen lukumäärä, kaksitoista maksimi. Palvelu on auki varmaan kesäkuun puoleen väliin asti ja sen jälkeen pidetään finaali. Tarkka päivä on auki, koska meillä on tv-kanavien kanssa neuvottelut vielä meneillään, mutta tavoitteena on pitää finaali kesäkuun aikana.

Mitä levytyssopimus pitää sisällään?

-Meillä on ajatus löytää sellainen artisti, joka lähtee tekemään keikkaa ja me teemme hänelle pitkäsoiton. Haluamme että myös tv-finaali täyttää musiikkiohjelman tunnukset. Ideahan on, että ennen äänestystä finaalissa kukaan ei näe minkä näköisiä nämä laulajat ovat. Tämmöinen kaiken kansan Idols. (HäSa)

Ursula Ryynänen

Menot