Uutiset

Mitä OKL:n henkilöstö miettii muutosta Tampereelle?

Tampereen ylioppilaslehti Aviisissa kirjoitetaan, että jopa 80 prosenttia OKL:n henkilökunnasta vastustaa laitoksen muuttoa Hämeenlinnasta Tampereelle.

Mahdollista siirtoa tutkivan selvitysryhmän puheenjohtaja ja Tampereen yliopiston hallintojohtaja Petri Lintunen, pitääkö tieto paikkansa?

– Se pitää paikkansa. Siis 80 prosenttia vastanneista vastustaa. Teetimme kyselyn, sillä totta kai henkilöstölläkin on oikeus kertoa oma näkemyksensä. Ettei tule sitä ongelmaa, että oletetaan tai arvataan tai arvioidaan. Tulos ei ollut mitenkään yllättävä. Yleensähän näihin näin vastataan.

Muutto koskettaisi noin viittäkymmentä työntekijää OKL:ssa, Normaalikoulussa ja kirjastossa. Millainen painoarvo henkilöstön asennoitumisella on?

– No se riippuu, mistä näkökulmasta asiaa rupeaa tarkastelemaan. Kuten sanoin, tulos oli hyvin odotettu.

Kysyttiinkö myös vastustamisen syitä?

– Totta kai. Siellä ovat kaikki perussyyt. Yhteisöllisyys, etäisyydet, tilat, tottumus ja niin edelleen. Kaikki mahdolliset, mitä tällaisessa tilanteessa voit kuvitella.

Selvitysryhmä sai tammikuussa työlleen lisäaikaa huhtikuun loppuun. Riittääkö se?

– Kyllä se riittää. Pääasiat on varmasti siihen mennessä kaivettuna esiin. Mukaan lukien juuri henkilöstön käsitykset, opiskelijoiden käsitykset, jotkut talouskysymykset. Kyllä niissä on riittävästi pohjaa tehdä päätöksiä.

Tekeekö Tampereen yliopiston hallitus päätöksen touko-kesäkuussa kuten aikaisemmin on luvattu?

Kyllä se olisi näin välttämätöntä. Opiskelijoillakin on oikeus tietää, miten tässä menetellään. Se merkitsee, että touko-kesäkuussa asiassa on tehtävä päätös.

Aviisissa selvitysryhmän ylioppilaskunnan edustaja pitää siirtoa erittäin todennäköisenä. Mitä mieltä itse olet?

– Selvitystyöryhmä selvittää faktat, ja tilannetta arvioidaan myöhemmin. En pidä asiaa suuntaan tai toiseen ratkaistuna. Päätösvaltaa käyttää sitten hallitus. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic