fbpx
Uutiset

Mitä TEM tekee Kulmunin ja Tekirin selvitysten perusteella? - Se selviää keskiviikkona

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunilla ja viestintäyhtiö Tekirillä oli tiistai aikaa selvittää työ- ja elinkeinoministeriölle konsultointipalvelujen sisältö. TEM on maksanut entisen valtiovarainministerin koulutuksista kaikkiaan noin 24 000 euroa.
TEM julkistaa keskiviikkona selvitykset, jotka se vaati valtiovarainministerin paikalta eronneelta Katri Kulmunilta (kesk.) ja viestintäyhtiö Tekiriltä yhtiön konsultoinnin ajankohdista ja sisällöstä. Kuva: Mauri Ratilainen
TEM julkistaa keskiviikkona selvitykset, jotka se vaati valtiovarainministerin paikalta eronneelta Katri Kulmunilta (kesk.) ja viestintäyhtiö Tekiriltä yhtiön konsultoinnin ajankohdista ja sisällöstä. Kuva: Mauri Ratilainen

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) julkistaa keskiviikkona selvitykset, jotka se vaati valtiovarainministerin paikalta eronneelta Katri Kulmunilta (kesk.) ja viestintäyhtiö Tekiriltä yhtiön konsultoinnin ajankohdista ja sisällöstä.

– Ainestoa tulee Tekiriltä vielä tänään, kertoi TEMin viestintäjohtaja Mikko Koivumaa illansuussa.

– Voi mennä myöhäänkin. Sisäinen tarkastus sisällyttää selvitykset raporttiin, jossa käydään läpi myös ministeriön sisäiset prosessit.

Asiasta tiedotetaan johonkin aikaan keskiviikkona.

Puoluekokouspuhe muutti TEMin mielen

TEM ja valtiovarainministeriö eivät aluksi katsoneet, että Tekiriltä tehtyihin viestintäkonsultointihankintoihin olisi liittynyt oikeudellisia tai hallinnollisia epäselvyyksiä.

Tilanne muuttui, kun Kulmuni kertoi perjantaisessa tiedotustilaisuudessa paitsi erostaan myös puoluekokouspuheen harjoittelusta. Takaisinperintä käynnistyi.

Katri Kulmunilla ja Tekirillä oli tiistai aikaa selvittää työ- ja elinkeinoministeriölle palvelujen sisältö.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan TEM on maksanut koulutuksista kaikkiaan 24 100 euroa. Se on ilmoittanut perivänsä takaisin kaiken, mikä ei liittynyt ministerin tehtäviin.

Kulmuni ilmoitti jo ennen eroaan maksavansa itse 56 000 euron koulutukset.

VM selvittää laskua joulukuulta, jolloin Kulmuni oli elinkeinoministeri

Myös valtiovarainministeriö (VM) aikoo pyytää selvitystä Kulmunilta ja Tekiriltä.

Suomen Kuvalehden mukaan ministeriö pyytää Kulmunilta ja Tekiriltä selvitystä nimenomaan joulukuun konsultointilaskusta, joka oli liittynyt tuolloisen elinkeinoministeri Katri Kulmunin esiintymiseen A-studiossa keskustan puheenjohtajana. Laskun maksoi VM.

Sen sijaan Kulmunin valtiovarainministerikauden koulutuksiin ministeriöllä ei ainakaan tässä vaiheessa ole huomautettavaa.

Helsingin Sanomien haastattelussa (8.6.) ministeriön viestintäjohtaja Thomas Sund kertoi, että VM on maksanut kaksi koulutuskokonaisuutta Kulmunin toimiessa valtionvarainministerinä, eikä kummassakaan ole ministeriön mukaan epäselvyyksiä.

Menot