Uutiset

Mitä vikaa VR näkee Hämeenlinnassa?

Mitähän vikaa VR näkee Hämeenlinnassa, kun Hämeelinnasta Helsinkiin kulkevien työmatkalaisten 30 päivän liput ovat suhteellisesti kalliimpia kuin Riihimäeltä tai Tampereelta matkustavien?

Verrattaessa 30 päivän lippujen lisähintoja taajamajuniin verrattuna käy selville mielenkiintoisia asioita, jotka eivät mairittele Hämeenlinnasta matkustavia.

Taajamajunaan verrattuna lisähinnat IC-junaan ovat Riihimäeltä 16,40 euroa, Hämeenlinnasta 35,80 euroa ja Tampereelta 35,00 euroa. Vastaavasti lisähinnat Pendolinoon ovat Hämeenlinnasta 86,60 euroa ja Tampereelta 73,60 euroa. Euroina Hämeenlinnasta kulkeva maksaa siten selvästi eniten lisähintaa.

Taajamajunan lipun hintaan suhteutettuna erot tulevat vielä selvemmin esille. Riihimäeltä IC-junalla kulkevan lisähinta on 8,2 %, Hämeenlinnasta 14,5 % ja Tampereelta 10,3 %.

Pendolinoon lisähinnat taajamajunaan verrattuna ovat vielä karmeampaa luettavaa eli Hämeenlinnasta 35,0 % ja Tampereelta 21,6 %.

Mitkähän ovat tämän VR:n harjoittaman hinnoittelupolitiikan taustatekijät?

Pendolinon osalta on varmaan ollut tarkoituksena saada matkustajaluvut näyttämään heikoilta. Mutta miksi IC-juniin ja vielä kulkeviin pikajuniinkin lisähinnat ovat muita korkeammat?

Vastauksia kaivataan

Hattula

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic