Uutiset

Mitali jäi haaveeksi

Hämeenlinnan Voimisteluseuraa edustava Juuso Väisänen ei onnistunut mitalitavoitteessaan Fisaf-liiton aerobicin MM-kilpailuissa Dordrechtissa Hollannissa.

Keväällä EM-kultaa saavuttanut Väisänen oli myös MM-kisoissa paras eurooppalainen. Hän sijoittui neljänneksi.

Marssijärjestys ei muuttunut semifinaalin jälkeen. Australia kahmi jättipotin Dordrechtista. Kolmoisvoiton takuumiehiä olivat mestari Cameron Brown, hopeaa aerobikannut Kenji Fujihara ja pronssille yltänyt Brenton Andreoli.

– Olen todella tyytyväinen suorituksiini tämän vuoden MM-kilpailuissa. Paransin nousujohteisesti ja sain puristettua finaalissa puhtaan suorituksen, josta ei jäänyt parannettavaa, Väisänen tuumi perjantaina.

Taiteellisuuspisteissä Väisänen oli toinen, mutta tekniikassa australialaiset olivat tuomarien mielestä etevämpiä ja se ratkaisi lopulta mitalien kohtalon.

Hän on jo kokenut arvokisojen kiertäjä.

– Laji on kehittynyt urani aikana paljon. Olen joutunut mukautumaan muutoksiin, mutta pyrkinyt samalla säilyttämään omat vahvuuteni. Tänä vuonna australialaiset onnistuivat uusien sääntömuutosten tulkinnoissa parhaiten ja nappasivat suurimman osan MM-kisojen mitaleista, Väisänen selvitti.

Uran jatko auki

Väisänen ei tuoreeltaan osannut vielä sanoa, jatkuuko hänen komea uransa myös tulevissa arvokilpailuissa.

– Nyt on punnittava, mihin suuntaan aerobic on menossa. Sen jälkeen on tehtävä päätökset siitä, lähdenkö vielä rakentamaan ensi vuodeksi sellaista ohjelmaa, jolla voin saavuttaa kultamitalin.

Niemikin neljäs

Myös Suomen naisten sarjan edustaja Rita Niemi sijoittui Dordrechtissa neljänneksi. Naisten kilpailussa Australia otti kaksoisvoiton – Allira Bull taituroi mestariksi ja Grace Sutherland toiseksi. Pronssia saavutti Tshekin Tamara Jirikova.

Myös Niemi oli tyytyväinen suoritukseensa. Taiteellisuustuomarit arvostivat hänen esityksensä toiseksi parhaaksi. Maajoukkuekoordinaattori Jaana Mäkisen pari pientä tekniikkavirhettä veivät kuitenkin Niemeltä mitalisijan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic