Uutiset

Mitali mielessä SM-hiihtoihin

Kantahämäläiset ovat lähdössä jälleen mitalitavoittein ensi viikonlopun kolmipäiväisiin SM-hiihtoihin Jyväskylään.

Ilmoittautuneita on yhteensä yli 230 miestä ja lähes 150 naista sekä 104 viestijoukkuetta (M58, N46). Kaikki olympiamitalistit ovat mukana ja miehissä myös muun muassa Juha Lallukka.

Hämeenlinnan Hiihtoseurasta on ilmoitettu naisten henkilökohtaisille matkoille viisi hiihtäjää sekä kaksi joukkuetta lauantain viestiin (3x5km).

– Ykkösjoukkueemme on Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen. Tänä vuonna on tasaisempaa kuin aiemmin. Mitalitaistoon on tyrkyllä monia joukkueita ja selkeää ennakkosuosikkia on nyt vaikea nimetä, kommentoi HlHS:n valmennuspäällikkö Jari Tuominen.

Viime vuonna Kerttu Niskanen vei Vieremän Koiton mestaruuteen ohitettuaan loppukirissä Maija Hakalan. Pronssia sai Oulun Hiihtoseura ennen Lempäälän Kisaa.

HlHS:n mitaliketju kolmelta vuodelta on hopea–kulta–hopea. Parisprintistä Mononen ja Hakala ottivat tällä kaudella jo SM-pronssia.

Perjantaina Vesa Kallion päämatka

Kisaviikonloppu avataan perjantaina vapaan tyylin kisoilla (N 5 / M 10 km).

– Vapaa kymppi on päämatkani ja perussuorituksellakin pitäisi olla kymmenen joukossa. Valmistautuminen on mennyt hyvin ja suunta on ylöspäin, tuumaa Valkeakosken Hakan Vesa Kallio.

Hattulalainen Kallio hiihti kenraalina Tampereen Talvikisojen 15 kilometrin voittoon ja tältä kaudelta saavutuksena on SM-pronssi parisprintistä.

– Myös viesti on mielenkiintoinen. Hiihdän Hakan ykkösjoukkueen ankkurina ja viiden sakkiin on tavoitteemme, mutta jopa mitalista haaveillaan, Kallio kertoo.

Lammin Säkiästä mukaan on ilmoitettu Atte Kiskola ja Henri Lehtomaa.

Päätöspäivän matkat vielä auki

Sunnuntain ohjelmassa ovat pitkät matkat (N 30 / M 50 km) perinteisellä tyylillä väliaikalähtöinä. Nämä vaativat vähintään viiden kilometrin ladun. Valmiina ovat 2,5 ja 3,3 kilometrin lenkit.

Tuomarineuvosto on ilmoittanut harkitsevansa päätösmatkojen lyhentämistä miehillä 30 ja naisilla 20 kilometriin.

Joukkueena HlHS sai viime vuonna toisen kiinnityksen Marja-Liisan pokaaliin. Sen saa kuninkuusmatkan paras seura kolmen naishiihtäjän yhteisajan perusteella. Edellinen pokaali tuli jo pysyvästi Hämeenlinnaan.

– Viestin lisäksi kolmekymppiä on päämatkani. Hyvältä on tuntunut ja kaikki on mahdollista. Päivän vire ratkaisee. Yksi SM-pronssi minulla jo kolmeltakympiltä on, mutta mitali vaatii tosi hyvää onnistumista, ennakoi A-maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen.

Vajaa pari viikko sitten Holmenkollenin 30 kilometrillä Mononen oli viidenneksi parhaana suomalaisena 23:s vain neljä sekuntia Anne Kyllösen takana. (HäSa)

Asiasanat