Uutiset

Mitali tulee Minskistä

Leijonat varmisti mitalinsa jääkiekon MM-kisoissa Minskissä lauantaina.

Mitalin väri selviää kuitenkin vasta sunnuntaina, kun Suomi saa loppuottelussa vastaansa Minskissä voitosta voittoon edenneen Venäjän.

Leijonat sulatti lauantain välierässään Tshekin. Tshekki jäi aseettomaksi suomalaisten erinomaisessa puolustustaistelussa. Suomella oli hyviä maalipaikkoja paljon enemmän ja 3–0 (1–0, 1–0, 1–0) -voitto täysin ansaittu.

Suomen joukkueessa ei heikkoa lenkkiä lauantaina ollut. Pekka Rinne huokuu maalivahtina varmuutta. Hän oli loistava myös Tshekkiä vastaan. Puolustajat helpottivat Rinteen iltaa. Oman maalin edustalla ei tshekeille annettu tilaa eikä aikaa.

Tshekki oli sormi suussa myös Leijonien keskialueen puolustuspelaamisen kanssa. Sen peli oli aika jäässä ja myös turhautunutta.

Leijonien tärkeä avausmaalin teki Jori Lehterä, joka sai hienon vapauttavan syötön Juuso Hietaselta. Jarkko Immonen (1+1) teki 2–0 toisessa erässä ylivoimalla ja Jori Lehterä sinetöi loppunumerot tyhjiin 11 sekuntia ennen loppua.

Tavoitteen mukaan

– Hienot fiilikset. Nyt olemme finaalissa, mikä meillä oli näissä kisoissa tavoitteenakin, hehkutti Juuso Hietanen.

Hietasen mielestä Leijonat sai lauantain välierään rakennettua tiiviin paketin.

– Siltä tuntui, ettei Tshekillä ollut nyt oikein palaa.

Suomen joukkueen peli on parantunut kisojen vanhetessa ratkaisevasti. Hietasen mielestä peliä pitää kuitenkin parantaa finaaliin.

– Pikkuasioissa on yhä petrattavaa. Isot asiat alkavat olla kunnossa, puolustaja vahvisti.

Hietasenkin mielestä Leijonien peli on muuttunut alkusarjasta parempaan päin.

– Ehkä alkusarjassa ei saatu parasta irti, ei ollut sellaista rentoutta pelissä. Kaksi viimeistä ottelua olemme pelanneet mielestäni hyvin.

Venäjä on ollut tähän saakka MM-turnauksen paras joukkue. Alkusarjassa se voitti Suomen 4–2.

– Meidän on puolustettava Venäjää vastaan erittäin hyvin, Hietanen muistutti.

Henkeä ja sydäntä

Olli Jokisen ketjussa kovasti töitä painava Erik Haula ei varmasti kadu, että lähti heti Minnesotan NHL-kauden jälkeen MM-kisoihin.

– En olisi tätä uskonut jokin aika sitten, fiilis on kieltämättä huikea, hän naurahti.

Haula muistutti, että on ihan eri asia pelata pudotuspelejä sarjojen malliin paras seitsemästä -systeemillä kuin MM-kisoissa.

– Yhtään ei tiedä kuinka käy, kun pelataan paras yhdestä -systeemillä,

Haula on päässyt päivä päivältä paremmin sisään Suomen joukkueeseen.

– Tässä joukkueessa on henkeä ja sydäntä. Sen sielu on, että tehdään yhdessä hommia ja ollaan yhdessä, ässäkasvatti pohti.

Haula tietää, mitä Minskin areenassa on edessä sunnuntaina kello 21.

– Patarumpu alkaa soida ja Venäjä tulee päälle kuin höyryjuna. Meidän on pidettävä pää kylmänä.

Tuplamitalisteja

Tämän kauden Leijonissa on kuusi pelaajaa, joista tulee tuplamitalisteja. Puolustaja Juuso Hietanen ja hyökkääjät Olli Jokinen, Jarkko Immonen, Leo Komarov, Tero Lehterä ja Petri Kontiola saavuttivat pronssia Sotshin olympialaisissa. Minskissä heidän mitalinsa väri kirkastuu.

Tämä kuusikko on ollut tärkeässä roolissa MM-turnauksessa. Mutta muillakin kulkee. Puolustajista Atte Ohtamaa on ottanut isoa roolia, samoin Jere Karalahti. Hyökkäyksessä Tapparan Pekka Jormakalla ja Olli Palolla riittää virtaa. Iiro Pakarinen pelaa myös hienoa MM-turnausta. (HäSa)

Asiasanat