Uutiset

Mitaliketju sai jatkoa

Hämeenlinnan Hiihtoseura puolusti suomenmestaruutta Kontiolahdella 3 x 5 kilometrin SM-viestissä joukkueella Anni Kainulainen, Laura Ahervo ja Maija Hakala.

Lähellä mestaruus oli jälleen, mutta ankkuriosuuden lopussa Vieremän Koiton Kerttu Niskanen sai Hakalan kiinni ja kukisti loppukirissä huippuhiihtonsa päätteeksi.

Mestarijoukkueen viestin avasi Marjaana Pitkänen ja toista osuutta vei Eveliina Randelin, joka palasi SM-laduille vain kymmenen viikkoa synnytyksen jälkeen.

Pronssia sai Oulun Hiihtoseura (+0.21) ennen Lempäälän Kisaa (+0.24), jonka ankkuri Aino-Kaisa Saarinen pysyi selkeästi Hakalan takana.

Hämeenlinnalaisten hieno mitaliketju sai jatkoa. Toissa vuonna seura oli myös hopealla, viime vuonna tuli kultaa ja nyt jälleen hopeaa. Perjantaina Hakala ja Ahervo hiihtivät jo SM-pronssia parisprintissä.

Silti tunnelmat olivat kaksijakoiset. Koko joukkue pohdiskeli, olisiko omalta osaltaan voinut hiihtää hieman paremmin.

– Mutta mitalin väri kirkastui eilisestä. Ja jäihän ensi vuoteen parannettavaa tällä joukkueella, tuumivat Hakala ja Ahervo, jotka ottivat kaksi edellistä viestimitalia Teija Lehtimäen kanssa.

Tasaisen hyvät osuudet

Avausosuus hiihdettiin perinteisellä tyylillä. Kärjessä pyyhälsi Anne Kyllönen ja Anni Kainulainen vaihtoi seitsemäntenä (+1.03) vain kymmenen sekuntia kolmossijasta.

– Keskitason suoritus. Perinteinen on ollut minulla varmaa. Yritin pysyä pääporukassa, mutta lopussa jäin hieman. Odotukset olivat kovat, mutta ajattelin, että menee miten menee, ei se hermoilemalla ainakaan parane, kommentoi 20-vuotias viestiavaaja.

Samoilla linjoilla oli valmennuspäällikkö Jari Tuominen.

– Annilta ei huippuavaus, mutta taktisesti hyvä. Kärki saikin karata, mutta ero tärkeimpiin vastustajiin pysyi pienenä. Lauralta ja Maijalta vapaalla tyylillä myös hyvät hiihdot, mutta Niskanen oli tänään liian kova.

Toisella osuudella Laura Ahervo nosti joukkueen kakkoseksi, mutta Riitta-Liisa Roponen tuli ohi ja nosti Oulun kärkeen.

– Ei parasta menoa, mutta ok suoritus. Eilinen painoi, enkä pysynyt Roposen peesissä. Kisa meni jännäksi. Pieni tappio harmittaa, mutta hyvä näinkin, pohti Ahervo, joka oli osuutensa toiseksi nopein.

Maija Hakala lähti ankkuriosuudelle kymmenen sekuntia Oulun Ruut Vähämetsästä. Vieremä vaihtoi kymmenentenä 58 sekuntia Hakalasta, joka ajoi Vähämetsän kiinni ja jätti.

– Raskas kisa ja eilinen painoi minullakin. En mielestäni aloittanut liian kovaa, mutta takaa on helpompi tulla, Hakala kertoi osuudestaan.

Joukkueena edelleen tavoitteita

Päätöspäivän vapaan tyylin 30 kilometrillä HlHS puolustaa Marja-Liisan pokaalin voittoa. Sen saa seura, jonka kolmella hiihtäjällä on paras yhteisaika. Viestikolmikon lisäksi hämeenlinnalaisista matkaan lähtee myös Jenni Mattila. Miesten 50 kilometrillä hiihtävät Mikko Kuusela ja Matti Hakala.

Suomen cupissa HlHS johtaa naisten viesticupia selkeällä erolla ennen viikon päästä hiihdettävää Rukan finaaliviikonloppua. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic