Uutiset

Miten abit pysyvät lämpimänä abirekoissa?

Tämän hetken paukkupakkanen puraisee kipeästi ketä tahansa, joka uskaltautuu laittamaan nenänsä ulos muutamaksi minuutiksi. Oma lukunsa ovat tänään abit, jotka viilettävät talvisäässä avonaisten rekkojen lavalla.

Lammin lukion abiturientti Heta Karjalainen ja Hämeenlinnan yhteiskoulun lukion abiturientti Emilia Savola, kuinka monta kerrastoa löytyy juhla-asujenne alta?

Karjalainen: Meillä on pukeutumisteemana musiikki ja muusikot. Itse olen Beyoncé ja pukeudun äidin tekemään kultaiseen paljettimekkoon. Sen alle vedän rekoille lähtiessä useammat housut ja päällimmäiseksi toppahousut.

Savola: Ostin kaikki vaatteet kaksi kokoa isompana kuin normaalisti, jotta asun alle mahtuu paljon lämmikettä. Rekan lavalla näkyykin varmaan tavallista isokokoisempia ihmisiä, kun kaikki ovat niin topattuja. En pukeudu miksikään hahmoksi: asuni lähti kirpparilta löydetyistä vaaleanpunaisista lateksisaappaista. Niihin laitan sisälle kahdet villasukat.

Onko koulussanne erikseen ohjeistettu abeja pukeutumaan lämpimästi?

Karjalainen: Ollaan muistutettu, että toppahousut ja pipo ja lapaset pitäisi laittaa. Jonkin verran kuulee aina sitä, että kyllähän nyt yhden rekka-ajelun kestää ilman pipoakin.

Savola: Ihmiset pelaa omalla järjellään, luulisi sitä jo meidän ikäisiltämme löytyvän. Asujen näkyminen ei saisi mennä terveellisyyden edelle.

Mitä sitten, jos abirekassa alkaa paleltaa ihan kamalasti?

Karjalainen: Luulen, että ihmiset ovat kehitelleet kaikkia erityiskikkoja kylmyyden varalta. Puhuttiin myös, että vähennetään ylimääräistä rinksan ajamista rekalla, jos on liian kylmä.

Savola: Aina voidaan palelemisen hetkellä mennä isoon yhteishaliin. Ja onhan koulu nyt loppu, eiköhän tieto siitäkin aika paljon lämmitä. (HäSa)

Aikataulua:
Hämeenlinnan kolme lukiota viettävät perinteistä penkkaripäiväänsä ajelemalla pienellä alueella keskustassa. Torialueella abiautot näkee varmasti kello 12 jälkeen.

Hämeenlinnan lyseon lukion, Hämeenlinnan lukion ja Kaurialan lukion abit kokoontuvat torilla klo 12 ja lähtevät siitä ajamaan reisttiä Hallituskatu – Kasarminkatu – Palokunnankatu – Sibeliuskatu – Raatihuoneenkatu ja kirkon editse taas Hallituskadulle.

Mukaan tulevat myös Hattulan Parolan lukion abit, jotka ovat ennen keskipäivää pyörineet Parolan ala-asteella ja Hurttalan koululla.