Uutiset

Miten Kajon aikoo ratkaista koulukuljetustensa pulmat?

Iittalan yhtenäiskoulussa järjestettiin maanantaina koulukuljetusten ongelmien keskustelutilaisuus. Toinen koulukuljetuksia ajava yritys, helsinkiläinen Kajon Oy, ei ollut paikalla. Miksi, Kajon Oy:n kehityspäällikkö Pekka Mutanen?

– Tiedonkulussa on ollut ongelmia. Saimme syyskuussa neljä eri vaihtoehtoa keskustelutilaisuuden ajankohdalle, mutta emme koskaan vahvistusta siihen, milloin tilaisuus järjestetään. Olemme harmissamme, että tilaisuus meni meiltä ohi.

Koululaisten vanhemmat syyttävät Kajonia muun muassa jatkuvasti vaihtuvista kuljettajista sekä yli- ja alinopeuden ajamisesta. Osa lapsista on myöhästynyt kuljetuksista, ja osa on joutunut odottamaan tienposkessa taksia puolikin tuntia. Miksi on näin?

– Kuljettajien vaihtuvuus on ollut nimenomaan Iittalan ongelma. Meillä on yksinkertaisesti käynyt rekrytoinneissa huono tuuri, eli kuljettajat ovat tarttuneet toisiin työtarjouksiin. Ylinopeuksista en tiedä, mutta ohjeistus on, että ylinopeutta ei ajeta. Jos reittiä ei ehdi ajamaan normaalilla nopeudella, sitten reittejä muutetaan.

Lisäksi aikataulut vaihtelevat viikoittain. Minkä vuoksi?

Aikataulujen vaihtelu johtuu Iittalan koulun hyppytuntijärjestelmästä. Se olisi meidänkin etu, että aikataulut eivät vaihtelisi.

Mitä Kajon Oy aikoo tehdä ongelmien ratkaisemiseksi ja milloin?

– Käymme kaikista asioista pikapuoliin keskusteluja palvelun tilaajan kanssa, jotta ainakin tiedonkulku paranisi. Lisäksi pidämme huolen siitä, että olemme henkilökohtaisesti paikalla seuraavassa keskustelutilaisuudessa.

Vantaan kaupunki purki alkuvuodesta vammaisopetuksen, vanhustenhuollon ja vammaispalvelun kuljetuksia koskevan sopimuksen Kajon Oy:n kanssa. Kajon pitää purkamista oikeudettomana. Millä perusteilla Vantaa irtisanoi sopimuksen?

– Se on pitkä asia, mutta se on nyt käräjäoikeudessa, ja saamme sitten aikanaan tietoa. Meidän näkemyksemme mukaan Vantaa on tehnyt taloudellisesti huonon kilpailutuksen, mutta enempää en voi sitä tässä vaiheessa kommentoida. (HäSa)

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic