Uutiset

Miten Rauhankadun hotellihanke etenee?

Palmacraft-yhtiö suunnittelee kuusikerroksisen hotellin rakentamista Piparkakkutalon takana sijaitsevalle tyhjälle tontille. Tontilla sijaitsee kolme arvorakennusta: Skogsterin asuintalo, Skogsterin entinen tavaratalo sekä punatiilinen Pohjan talo.

Ravintoloitsija Veikko Lindholm, millaisia suunnitelmia hotellia varten on tehty?

– Tähänastisessa suunnittelussa olemme pyrkineet ottamaan huomioon paikan arvokkaan miljöön. Näitä kysymyksiä on pohdittu perusteellisesti arkkitehdin ja viranomaisten kanssa. Kirjoitteluahan aiheesta on ollut, mutta niihin asioihin emme halua ottaa kantaa ennen kuin meillä on jotain konkreettista. Kun tulee jotain tiedotettavaa, me tiedotamme asiasta.

Kuinka tämä vanha, arvokas miljöö otetaan huomioon hotellisuunnitelmissa?

– Me omistamme Piparkakkutalon, Skogsterin entisen tavaratalon ja hotellille suunnitellun tontin. Tiedämme minkälaisella arvopaikalla toimimme, ja haluamme tietysti kehittää aluetta arvokkaalla tavalla. Suunnittelussa on otettu huomioon muut rakennukset; käytämme punatiiltä ja niin edelleen. Ei minulla ole tällä hetkellä muuta kerrottavaa.

Kuuluisiko hotelli johonkin maanlaajuiseen ketjuun?

– Siitä ei ole vielä suunnitelmia. Hotelliin tulee 60 kahden hengen huonetta ja hotellin alle parkkialue hotellin asiakkaille sekä työntekijöille.

Hotellin poikkeamisluvan käsittely siirtyi ympäristö- ja rakennuslautakunnalta kaupunginhallitukselle, mutta käsittelyajankohta ei ole vielä selvillä. Poikkeamislupaa tarvitaan, koska hotellin suunnitelmat ylittävät sallitun rakennusoikeuden. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic