Uutiset

MM-kulta kruunaisi juhlavuoden

Hämeenlinnan Voimisteluseuran Juuso Väisänen, 32, jatkaa menestyksekästä uraansa kilpa-aerobicin huipulla. Parhaillaan mies valmistautuu jo kymmenensiin MM-kisoihinsa, jotka käydään tänä vuonna Prahassa Tsekissä reilun viikon kuluttua. Miesten yksilösarja on MM-kisojen ohjelmassa lokakuun 23.–24. päivinä.

Väisänen on saavuttanut FISAF-liiton aerobiclavoilla jo lähes kaiken. Hyvinkääläisellä on kolme Euroopan mestaruutta ja MM-kisoista hopeaa ja pronssia. Melkoinen saavutus on myös se, että Väisänen on yltänyt kymmenen vuoden aikana jokaisissa arvokisoissaan finaaliin. Mutta se kirkkain mitali MM-kisoista puuttuu edelleen.

– Nyt olisi todella hienoa juhlia mestaruutta urani kymmenvuotisjuhlakisoissa. Siihen olisi tällä kertaa aika hyvät saumatkin, sillä Australian kovasta joukkueesta puuttuu yksi kova kaveri. Tänä vuonna kovin kilpakumppanini on viime vuoden maailmanmestari Cameron Brown. Viime vuoden MM-kisoissa Serbiassa jäin hopealle, eli nyt on revanssin paikka, Väisänen suunnittelee.

Väisänen on valmistautunut MM-kisoihin hyvin. Prahan kisojen tuomariston hän aikoo vakuuttaa uudella ohjelmallaan.

– Ohjelman musiikkia en ole kuitenkaan vaihtanut. Sen on sama, jolla voitin kolmannen perättäisen Euroopan mestaruuteni keväällä Wienissä. Ohjelman suunnittelu sujui hyvin, sillä EM-lavalla homma toimi jo aika varmasti, ja siitä oli hyvä lähteä rakentamaan uusia kuvioita, Väisänen kuvailee.

Valttina kokemus

Kymmenen arvokisamitalia saavuttanut Väisänen on nykyisin kansainvälisten kisaestradien yksinäinen puurtaja. Tänäkin vuonna hän on nimittäin Suomen joukkueen ainoa miesten yksilösarjaan osallistuva kilpailija.

– Urani alkuvuosina lajin toiminta oli Suomessa paljon laajempaa. Voimisteluliittojen yhdistyessä resurssit kuitenkin pienenivät, ja tänäkin vuonna lähdemme kisoihin yhden miehen, kolmen naisen ja yhden naisten joukkueen voimalla.

– Australialaisilla on ollut vastaavasti aina iso joukkue. Heillä on myös paremmat kontaktit piireihin, jotka päättävät lajimme asioista. Yllättävän hyvin olen kuitenkin pystynyt vuodesta toiseen iskemään kiilaa kovaan rintamaan. MM-kisoissa olen ollut aina myös paras eurooppalainen kilpailija, Väisänen muistelee.

Väisänen on MM-kisojen kokeneimpia urheilijoita. Liian vanha hän ei kuitenkaan vielä ole.

– Niin kauan pysyy menossa mukana, kun saa hankittua lisää voimaa ja pysyy notkeana. Kokemus on opettanut myös harjoittelemaan oikein – en tee ainakaan enää mitään turhaa kisoihin valmistautuessani, Väisänen pohtii.

Juuso Väisäsen urakka Prahan MM-lavalla alkaa torstaina 23.10. alkukilpailulla ja karsinnalla. Seuraavana päivänä ovat vuorossa semifinaalit ja finaali. (HäSa)

Asiasanat

Menot