fbpx
Uutiset

MM-lentopalloilijat pelaavat jatkopaikasta: Suomi on kohdannut Puerto Ricon maaotteluhistoriassa vain kerran

Suomella on tänään lentopallon miesten MM-kisoissa tärkeä päivä. Pelissä on MM-jatkopaikka toiselle kierrokselle toisessa lopputurnauksessa peräkkäin.

Suomi kohtaa Varnassa D-alkulohkon neljännessä ottelussaan Puerto Ricon. Jos Suomi ottaa turnauksen toisen voittonsa, jatkopaikka alkaa olla käytännössä varma.

Suomi hävisi eilen viime MM-kisojen maailmanmestarille Puolalle erin 1-3. Vaikka Puola jyräsi hyökkäyspelillään kahdessa viimeisessä erässä, toisen erän voitto jatkopalloilla (28-26) oli pelaajiaan kierrättäneeltä Suomelta hieno suoritus.

Puola onnistui 95 hyökkäysyrityksestään peräti 56 kertaa. Suomella 108 yrityksestä onnistumisia oli 44.

– Ero syntyi hyökkäyspelissä. Puola on hyvin vastaanottava joukkue, ja pallo nousee hyvin passarille, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kuvaili.Huutomyrsky ei hetkauttanutSuomi pelaa turnauksessa viiden päivän sisään neljä ottelua, joten pelaajia kierrätettiin myös Puolaa vastaan paljon. Aloituskentällisessä olivat uusina pelaajina MM-ensikertalaiset, yleispelaaja Niko Suihkonen, hakkuri Samuli Kaislasalo sekä arvokisakonkari, 40-vuotias passari Mikko Esko.

Ensikertalaiset Suihkonen ja Kaislasalo pelasivat reilun 2 500 suomalaiskannattajan ja liki samansuuruisen puolalaisfanijoukon huutomyrskyssä ennakkoluulottomasti.

– Mökä oli hallissa sellainen, että oli ihan turha yrittää huutaa vieruskaverille mitään, Suomen korkeimman pistemäärän 14 merkinnällä kirjauttanut Kaislasalo sanoi.

Esko korosti, että nuorille pelaajille oli tärkeää saada kokemusta kovasta pelistä maailmanmestari Puolaa vastaan.

– Me, jotka kentällä olimme, jätimme sinne kaiken. Uskon kuitenkin, että kokoonpano muuttuu seuraavaan otteluun, Esko uumoili pelaajakierrätyksen jatkumista.

– Meillä on täällä mukana 14 pelaajaa. Jokaista tarvitaan, päävalmentaja Sammelvuo myönsi.Puerto Ricolla kova hakkuriSuomi on kohdannut tämän päivän vastustajansa Puerto Ricon maaotteluissa vain kerran. Vuonna 1989 Suomi voitti 3-0, ja eräpisteet olivat kotijoukkueelle murskaavasti 15-8, 15-3, 15-3.

Maailmanlistan 29:s Puerto Rico ei ole 29 vuotta myöhemminkään voittanut kolmessa MM-ottelussaan yhtään erää. Päävalmentaja Sammelvuo ei aio aliarvioida vastustajaa.

– Vaarallinen joukkue. Sillä on yksi maailman parhaista hakkureista Maurice Torres, joka pelasi viime kaudella Puolassa.

Suomi (maailmanranking 18) on voittanut kolmessa MM-ottelussaan Kuuban, joka kohtaa myöhemmin tänään kisajärjestäjä Bulgarian. Jos Kuuba ei voita Bulgariaa vähintään erin 3-1, Puerto Rico -voitolla tie on Suomelle varmasti auki jatkoon.

Neljä vuotta sitten MM-Puolassa Suomi hankki jatkopaikan alkulohkovoitoilla Kuubasta, Etelä-Koreasta ja Tunisiasta.

Puerto Rico-Suomi-ottelu alkaa Varnassa kello 17.

Korjattu aiempaa uutista 16.9. kello 7.39: Ottelu alkaa kello 17, ei 20.30.

Asiasanat

Menot