fbpx
Kolumnit Uutiset

Mökkeilyn seitsemän vitsausta

Palasin juhannuksen mökkitunnelmista ainakin 35 hyttysen puremaa rikkaampana. Kyllä, laskin ne. Uskon, että maanantaiaamuna veressäni oli vähintään 1,5 promillea hyttysenmyrkkyä.

Mökkeily on taitolaji, eikä se sovi herkimmille. Hyttyset ovat riippumatosta ja kesäpokkarista haaveilevan mökkiläisen ensimmäinen vitsaus. Esittelen loputkin.

2. Äänekkäimmät mökkinaapurit sattuvat tietysti aina omalle kohdalle. Tai sitten aidan takana tirkistelee väkeä, joka on aina valmiina pahoittamaan mielensä, jos vastarannalla heitetään tikkaa liian äänekkäästi.

3. Soutuvene. Mökillä on aika verestää ruostuneet huopaustaidot esiin. Paatti ei liiku tai tuuli vie sen liian lähelle lokinpesää.

Samoilla vesillä voi myös liikkua juuri se naapuri, joka hurjastelee ihan mökkirannan tuntumassa uudella jahdillaan.

4. Sade. Perhetuttuja on viikkotolkulla houkuteltu perämetsän syleilyyn lähettelemällä kuvia kuulaista kesäkeleistä ja sangriakannuista.

Vieraiden saapuessa sääkin on puolikuntoinen, ja taivaalta tupsahtelee kaikkea vastenmielistä kuten siitepölyä.

5. Kylmä vesi ja sinilevä. Joko vesi on alle 23-asteista tai sitten siellä vaanivat iloisen vihreät levälautat.

6. Grilliruoka. Sitä on vain syötävä, jotta saadaan vuoden karsinogeenitavoite saavutettua. On hyvä vaalia kuivien possupihvien nakertelun perinnettä. Kasvissyöjät joutuvat peruna- ja punajuurisalaattikuurille.

7. Uutisille altistuminen mökkeillessä. Minkäs teet, kun on tabletit ja televisiovastaanottimet viritetty myös periferian keskelle.

Ainakin itselläni brexit-kiintiö tuli täyteen nopeasti perjantai-iltaan mennessä. Voisin oikeastaan jopa kiittää brittejä pehmeästä laskustani takaisin arkeen.

Katsoisin selviytyneeni viikonlopusta hyvin arvosanoin. Tuli heitettyä mölkkyä, syötyä synttärikakkua, eikä riippumatto kiepsahtanut kertaakaan ympäri.

Kesä kyllä kaipaisi vähän kommelluksia. Juhannuksena jalkojen pysyminen maassa tai järven pohjassa on kyllä suotavaa, mutta pitää olla jotain, mitä kertoa ensi vuoden mökkivieraille.

Voi olisipa minullakin huutavia mökkinaapureita!

Toiset jäivät suloisen Suomen juhannuksen saattelemana lomille. Itse jään kaipailemaan siitepölystä likaista soutuvenettä, jolla ajelehdittiin päin kaislikkoa. Kutsuisin sitä rakkaaksi kesämuistoksi.

Menot