Uutiset

Mökkitalkkari herättää henkiin Pekolan grillikioskin

Pekolassa Aulangontien varressa sijaitseva Pekis-kioski on herännyt parin kesän hiljaiselon jälkeen toimintaan. Herättäjänä toimii Pertti Helander, joka asuu itsekin Pekolassa ja on aiemmin hyödyntänyt kioskin palveluita.

– Olen suunnitellu kioskinpitoa joskus ennenkin, ja talvella päätin, että nyt pistän tämän pystyyn. Olen laittanut kioskia kuntoon, hankkinut tavaraa ja hinnoitellut tuotteita. Kassakone löytyi haeskelun jälkeen Humppilasta, Helander kertoo.

Helander perusti viime vuoden lopulla mökkitalkkariyrityksen, mutta alkukuukaudet olivat melko hiljaisia.

– Hämäläiset ovat hitaita innostumaan, mutta nyt talkkarin töitäkin on alkanut kertyä. Kun en osaa olla jouten, ajattelin että kioskihomma täydentää sopivasti mökkitalkkarin toimenkuvaa.

Mökkitalkkarin repertuaariin kuuluvat tavanomaiset kunnossapitotyöt, kuten talvella lumityöt ja kesällä ruohonleikkuu, haravointi, puiden hakkuu ja pienet remontit.

”Hyvä, kun tulee palveluita”

Koska kioski on tarkoitus pitää auki päivittäin, Helander ei ehdi yksin hoitaa kaikkea. Hän hakee parhaillaan työllistettävää työntekijää kioskille.

Pekolan elintarvike- ja grillikioskin omistaa urheiluseura Pekolan Isku, jonka vuokralaisena Helander on. Kioski on rakennettu vuonna 1962 ja tilat uusittiin 1980-luvun alkupuolella. Iskun puheenjohtaja Henri Hakala on tyytyväinen siihen, että kylälle saadaan enemmän palveluita.

– Kioskilla kävi aiemmin aika hyvin porukkaa, ja nytkin aukioloa on kiitelty.

Pertti Helander kertoo, että ensimmäisinä aukiolopäivinä parhaiten ovat menneet kaupaksi limonadi ja jäätelö.

– Uskoisin, että varsinkin kevyen liikenteen väylän käyttäjät löytävät tämän. Yksi pyöräilijä jo kertoi, että hän ajaa tästä ohi kerran viikossa ja toivoi saavansa ykkösolutta taukojuomaksi. Minä tilasin heti.

Kioskin naapurissa sijaitsee Pekolan perinteikäs lava, jonka vuokraamisesta ulkopuolisille huolehtii Pekolan työväenyhdistys. Työväenyhdistys ja Pekolan Isku järjestävät elokuun alussa lavalla yhteiset merkkipäiväjuhlat, sillä työväenyhdistys täyttää 100 ja Isku 60 vuotta. (HäSa)

Mainos