fbpx
Uutiset

Moni julkkisehdokas jäi aluevaaleissa rannalle – valtuustoihin nousemassa Jethro Rostedt, Remontti-Reiska ja Timo Furuholm

Pirkanmaalla valituksi selvin luvuin oli tulossa jääkiekkovaikuttaja ja entinen kansanedustaja Kalervo Kummola (kok.).
Pirkanmaalla valituksi selvin luvuin tuli jääkiekkovaikuttaja ja entinen kansanedustaja Kalervo Kummola (kok.). Kanta-Hämeessä valtuustoon ylsi ex-jääkiekkoilija, HPK:ssa pelannut Mika Lartama (ps.). Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Aluevaaleissa hyvinvointialueiden valtuustoihin sosiaali- ja terveysasioista päättämään nousi sunnuntaina myös julkisuuden henkilöitä eri puolilla maata. Osalla heistä ei ole juuri aiempaa poliittista kokemusta. Ehdolla vaaleissa oli muun muassa lukuisia huippu-urheilun ja televisiomaailman edustajia.

Kun kaikkien muiden alueiden paitsi Keski-Uudenmaan äänet oli saatu varhain maanantain puolella kokonaan laskettua, ponnistivat valtuustoihin esimerkiksi Varsinais-Suomessa yrittäjä ja tv-kasvo Jethro Rostedt (liik.) sekä jalkapallouransa hiljattain päättänyt Timo Furuholm (vas.).

Keski-Uudellamaalla kunnioitettavan äänisaaliin oli kerännyt televisiosta tuttu Remontti-Reiska eli järvenpääläinen rakennusalan yrittäjä Jorma Piisinen (ps.). Hän nousi valtuustoon ja sai vain hivenen keskeneräisen ääntenlaskennan perusteella eniten ääniä kaikista Keski-Uudenmaan perussuomalaisista ehdokkaista.

Pirkanmaalla valituksi selvin luvuin tuli jääkiekkovaikuttaja ja entinen kansanedustaja Kalervo Kummola (kok.). Kanta-Hämeessä valtuustoon ylsi ex-jääkiekkoilija, HPK:ssa pelannut Mika Lartama (ps.).

Heittämällä paikkansa lunasti myös ex-pääministeri Jyrki Kataisen puoliso Mervi Katainen (kok.). Mervi Katainen lukeutui Länsi-Uudenmaan alueella kokoomuksen viiden eniten ääniä saaneen ehdokkaan joukkoon.

Muusikoita ei lykästänyt

Valitsematta sen sijaan jäivät esimerkiksi Pohjois-Savossa jääkiekkolegenda Sami Kapanen (kok.) ja Länsi-Uudellamaalla Egotrippi-muusikko Mikki Kauste (vihr.), entinen Miss Suomi Vanessa Kurri (kok.) sekä ex-pikaluistelija Mika Poutala (kd.).

Ulos valtuustoista jäivät myös Etelä-Karjalassa ehdolla ollut Kotiteollisuus-yhtyeen basisti Janne Hongisto (kesk.) sekä Pirkanmaan valtuustoon pyrkineet vuoden 2011 tangokuningatar Mervi Koponen (kesk.) ja jumppalegenda Anne Sällylä (kok.).

Satakunnassa valitsematta jäi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) veli, eri puoluetta edustava Jani Kiuru (kok.).

Menot