fbpx
Uutiset

Moni yritys on löytänyt paikkansa Turengin sokeritehtaan alueelta

Sokeritehtaan päärakennus on ja pysyy keskellä Turenkia, vaikka tehtaan lopettamisesta on kahdeksan vuotta. JTA:n eli Janakkalan Teollisuusalueet Oy:n toimitusjohtaja Markus Myhrberg on erittäin tyytyväinen siihen, miten hyvin tehdas ja sitä ympäröivä alue on täyttynyt yrityksistä.

– Nyt tehtaan rakennuksissa on vain yksi tila osittain tyhjillään, mutta siitäkin meillä on suunnitelmia. Aluetta aiotaan kehittää, ja kaavamuutoksella tänne saadaan kaksi uutta yritystonttia, Myhrberg selvittää.

Tehtaan runsaan kuuden hehtaarin ydinalue ja iso paikoitusalue siirtyivät JTA:n omistukseen Finnscrew’n konkurssipesältä vuonna 2005.

Kunnassa on parhaillaan tekeillä kaavamuutos JTA:n omistamalle alueelle. Muutoksessa tehtaan kuuden hehtaarin ydinalue jaetaan neljäksi tontiksi. Näin päärakennuksen lähelle saadaan yksi uusi yritystontti, ja toinen uusi yritystontti muodostetaan entisestä pysäköintialueesta.

– Uuden kaavan myötä saadaan tieyhteys uusille tonteille, kun nykyistä Potkuriporttia jatketaan nykyisen ajoväylän mukaisesti, kunnan kaavoitusarkkitehti Leena Turkka kertoo. (HäSa)

Menot