fbpx
Uutiset

Monien roolien Puhelinluettelo ensi-iltaan Tervakoskella

Että hätäpuhelun soittaminen voi olla joskus vaikeaa! Etenkin silloin, kun se täytyy tehdä lankapuhelimella kaivosta.

Tällainenkin tilanne nähdään Napialan Työväennäyttämön esityksessä Janakkalassa. Taru Kivisen ohjaama Puhelinluettelo saa ensi-iltansa tulevana lauantaina.

Tuomas Parkkisen Puhelinluettelo sai kantaesityksensä vuonna 2007 Linnateatterissa Turussa. Silloin näytelmän nimi oli Turun ja Naantalin seudun puhelinluettelo.

Kolmen tarinan näytelmä

Nyt otsikkona on pelkkä Puhelinluettelo, mutta kyseessä on tietenkin Etelä-Hämeen luettelo, ja näytelmän keskuspaikkana on Tervakoski.

Näytelmässä on Kivisen mukaan kolme tarinaa. On Kankkusen perhe, jonka mies on joutunut äitinsä kanssa kaivoon. On eri suuntiin joutuneiden rakastavaisten Leilan ja Maunun tarina. Kolmantena nähdään ja kuullaan, kuinka puhelinluettelon Neiti Aika päättää ottaa itselleen aviomiehen.

Näytelmässä on mukana yhdeksän harrastajanäyttelijää, mutta rooleja on 26. Siten kaikilla on useampia rooleja. Eniten joutuvat urakoimaan Jarmo Tuominen ja Pekka Tamminen, joilla kummallakin on viisi roolia.

-En ole aiemmin tehnyt useita rooleja samassa näytelmässä. On ollut haasteellista ja hauskaa etsiä omia juttuja niin, että hahmoista tulisi erilaisia, Tamminen kertoo.

Pekka Tamminen on Napialan Työväennäyttämön melko tuore puheenjohtaja. Hän on ollut mukana toiminnassa seitsemisen vuotta.

-Minun piti tulla tänne vain katsomaan, mutta silloinen ohjaaja komensi heti lavalle. Olen ujo mies, mutta tämä vei mukanaan.

Kaikkien tuntema klassikko

Napialan näyttämöväki on kahtena viime vuotena luottanut brittifarssiin – nekin ohjasi Taru Kivinen. Tällä kertaa oli tavoitteena löytää kotimainen näytelmä ja nimenomaan komedia.

Taru Kivinen törmäsi tekstiä etsiessään heti aluksi Puhelinluetteloon, mutta ajatteli ensin, ettei se sovi Tervakosken Seuratalon lavalle. Hän piti sitä yksinkertaisesti “liian kreisinä”.

Kreisi tai ei, Napialan harrastajat ovat silminnähden innostuneita uudesta näytelmästään.

-Se perustuu kaikkien tuntemaan klassikkoteokseen. Sitä paitsi kaikkihan tuntevat väitteen, että näyttelijä on hauska, vaikka hän lukisi puhelinluetteloa, Kivinen sanoo. (HäSa)

Menot