Uutiset

Monipuolista kerholaista jääkiekkoa

Jääkiekon naisten SM-sarja pyörähtää ensi viikonloppuna räväkästi käyntiin, kun kaikki kahdeksan joukkuetta pelaavat kaksi ottelua Hämeenlinnassa järjestettävässä turnauksessa. HPK kohtaa sarja-avauksessaan lauantaina kello 13 Metritiski-areenassa kuopiolaisen KalPan. Toisen kerran Kerho pelaa sunnuntaina kello 12.30 samassa kaukalossa Oulun Kärppiä vastaan.

HPK:n uusi päävalmentaja Marko Rahikainen odottelee jo nelinkertaisen runkosarjan alkua.

– Manageri (Jorma Hassinen) on koonnut meille hyvän joukkueen. Se on nuortunut viime kaudesta paljon, eikä vanhasta joukkueesta ole jäljellä kuin muutama kokeneempi pelaaja. Ennen kaikkea joukkueessa on innokkuutta. Katsotaan, miten kausi lähtee tästä liikkeelle, päävalmentaja sanoo.

Rahikaisen valmennustiimissä ovat mukana Olli Simola ja jo viime kaudella joukkueen valmennukseen kuulunut entinen maajoukkuemaalivahti Maija Hassinen-Sullanmaa. Päävalmentajan mukaan Kerhon joukkue on tehnyt hyvin töitä ennen kauden alkua.

– Aloimme elokuun alussa harjoitella tällä joukkueella. Hämeenlinnassa jo olleet pelaajat harjoittelivat toki kesän Maijan johdolla. Työmäärästä joukkuetta ei voi moittia, vaan tytöt ovat painaneet hyvin hommia.

HPK pelasi ennen kauden alkua harjoitusotteluita muun muassa venäläistä SKIFiä ja Tampereen Ilvestä vastaan.

– Harjoitusotteluiden jälkeen on vielä vähän sekavat tunnelmat. Emme ole vielä ihan löytäneet punaista lankaa peliimme. Toisaalta olemme olleet sen verran vähän aikaa yhdessä, ettei yhteisiä kokemuksia ole liikaa. SKIFiä vastaan pelasimme ihan miehekkäästi, jos naiskiekossa voi niin sanoa, ja Ilveksen voitimme viime keskiviikkona kotiottelussa. Tuloksellisesti pelit ovat menneet siis ihan hyvin, Rahikainen kertoo.

Naisten SM-sarjan voimasuhteet muuttuivat kesän aikana oleellisesti, sillä HPK:n loppuotteluissa kaatanut ja suomenmestaruutta juhlinut jyväskyläläinen JYP joutui luopumaan sarjapaikastaan pelaajakadon takia.

– Jos pelkästään rostereita katsotaan, pitää mitaleita varmaan jakaa Oulun suuntaan. Onneksi yhtään peliä ei kuitenkaan ole vielä pelattu. Odotan, että sarja on aika tasainen, kun kärkipelaajia lähti muille maille.

Kerhon päävalmentaja haluaa nähdä pudotuspeleissä.

– Joukkueen kanssa tavoitteista ei ole vielä puhuttu, mutta playoffeja vähempään Hämeenlinnassa ei tietenkään tyydytä.

Rahikaisen mielestä aloitusturnaus on katsojillekin hyvä paikka tutustua uusiin SM-sarjajoukkueisiin.

– Joukkueet ovat kuitenkin uusiutuneet niin paljon ja Rauman Lukko tulee uutena joukkueensa sarjaan. Kiva nähdä missä mennään ja mitä joukkueet ovat kesän aikana tehneet. Hyvä, että sarja alkaa heti kahdella ottelulla.

Rahikaisen mukaan HPK haluaa pelata perinteistä kerholaista naisten jääkiekkoa.

– Se perustuu kiekonhallintaan sekä nopeaan ja aktiiviseen pelaamiseen. Sitä olemme yrittäneet hakea. Myös pelaajien taitotaso ja rosteri määrittävät, miten yritämme pelata. Yritämme saada pelaamista monipuolisemmaksikin, Rahikainen paljastaa. HäSa

Asiasanat