Uutiset

Mononen ja Hakala kauden parhaisiinsa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen ja Maija Hakala ylsivät kauden parhaisiin henkilökohtaisiin SM-sijoituksiinsa Jyväskylässä päätöspäivän 20 kilometrillä.

Joukkuekilpailuista saldona on kaksi SM-mitalia, kun lauantain viestikullan lisäksi kaksikko sai tammikuussa Vantaalla parisprintissä pronssia.

– Viikonlopun paras kisani. Eilinen viesti ja tämä kisa pelastivat paljon kaudesta. Nyt mentiin siihen suuntaan, miten olisi pitänyt kulkea. Tänään edellä oli vain A-maajoukkuehiihtäjiä. Hyvin jaksoin, vaikka peesejä ei tullut, Hakala iloitsi.

Mononen oli neljäs (+2.37) ja Hakala kuudes (+5.11). Kaksikon väliin mahtui Anne Kyllönen (+3.41). HlHS:n Anni Kainulainen hiihti tasaisen kilpailun ja oli 14:s (+7.32) sekä Jenni Mattila 33:s (+10.20). Maaliin hiihti 71 kilpailijaa.

– Perinteinen on kulkenut hyvin ja lähdin reippaasti matkaan. Erot olivat melko suuria, mutta hyvä fiilis jäi. Tämä osoitti, että mukana ollaan, Mononen totesi tyytyväisenä.

Mononen on menestynyt hyvin pisimmällä SM-matkalla, joka vuorovuosina on hiihdetty perinteisellä ja vapaalla tyylillä. Kolmelta edelliseltä vuodelta saaliina on kaksi SM-pronssia (2011, 2012) ja viime vuonna Mononen oli vapaalla viides.

– Aikanaan on tehty hyvät pohjat ja sen myötä pitkällä matkalla vauhti säilyy hyvin, Mononen selitti.

Suomen cupin yhteispisteissä Laura Mononen on kolmantena tasapistein Krista Lähteenmäen kanssa ja Maija Hakala kahdeksantena. Voitosta taistelevat Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen.

Marja-Liisan pokaali Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan Hiihtoseura on ollut kotimaisen naishiihdon kärkiseura jo usean vuoden ajan.

Jyväskylän SM-hiihdoissa kruununa oli viestikulta ja sen jatkona sunnuntaina tuli toinen peräkkäinen kiinnitys nykyiseen Marja-Liisan pokaaliin.

Olympiavoittaja Marja-Liisa Kirvesniemen lahjoittaman kiertopalkinnon saa seura, jonka kolme hiihtäjää saavuttaa pisimmällä SM-matkalla parhaan yhteisajan. Tänä vuonna HlHS oli ylivoimainen.

Kolmesta kiinnityksestä seura saa palkinnon omakseen. HlHS sai ensimmäisen pokaalinsa pysyvästi vuonna 2012, kun alla oli joukkuekilpailun voitot myös vuosilta 2009 ja 2011.

Viimeisen kuuden vuoden aikana HlHS on siis ollut ykkönen viidesti ja neljältä vuodelta SM-viesteistä on kaksi kultaa ja kaksi hopeaa.

Samoin menestystä on tullut SM-pariviestissä sekä Suomen cupissa, jonka naisten viesticupia HlHS jälleen johtaa selkeästi ennen Rukan päätösosakilpailua. (HäSa)

Asiasanat