Uutiset

Mononen ja Hakala kovin tavoittein Rukan kympille

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen ja Maija Hakala lähtevät kovin tavoittein sunnuntaina perinteisen tyylin kympille Rukan maailmancupissa.

Mononen avasi viikonlopun lauantaina sprintissä, jossa hän oli karsinnan 43:s. Kolmenkymmenen parhaan joukkoon ja cup-pisteille jäi eroa reilu pari sekuntia.

– Toki pisteille olisi ollut mukava yltää jo heti avauksessa, mutta sprintti on ollut minulle täällä aina vaikea, enkä oikein tiennyt, mitä odottaa. Kohtuu suoritus silti ja osoitti, ettei ole pudottu kelkasta, Mononen jutteli.

– Kymppi on päämatkani ja luottavaisena lähden. Kunto on hyvällä mallilla. Tavoitteena on päästä pistesijoille järkevällä nousujohteisella hiihdolla. Kisa näyttää, mitä vauhtia nyt mennään verrattuna kansainväliseen tasoon.

Maija Hakalan kausi alkoi hyvin, mutta sairastelun takia hän joutui jättämään viime viikonlopun Rovaniemen Suomen cupin kisat väliin.

– Nyt olen terve, mutta suorituskyky on arvoitus. Tunnelmat ovat jännittyneet ja odottavat. Täällä rata on jyrkkäpiirteinen eli hyvä pito on tärkeä. Tavoitteena on parantaa selkeästi aiempia cup-sijoituksia, mutta tärkeintä on keskittyä omaan hiihtoon, eikä ajatella pistesijoja. Rentouden kautta vauhti löytyy, Hakala ennakoi. (HäSa)

Asiasanat