Uutiset

Mononen tasaisen …hyvässä kunnossa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen on alkukauden kisoissa vakiinnuttanut paikkansa Suomen naismaajoukkueen kärkiryhmässä.

Sunnuntaina Lillehammerin maailmancupin osakilpailun päätöskisassa Mononen oli 10 kilometrin perinteisen osuuden 16:s ja edellä suomalaisista olivat lauantain tapaan vain Kerttu Niskanen (6:s) sekä Krista Pärmäkoski (9:s), jolle Mononen jäi osuusajassa 15 sekuntia.

– Ei ole tuntunut vielä hirveän hyvältä, vaikka kauden alku on mennyt ihan hyvin. Tuo reilu kymmenen sekuntia pois ja kymmenen joukkoon, se on hyvänä päivänä realismia, Mononen arvioi.

Minitourin yhteistuloksissa koko kolmikko nosti takaa-ajona käydyssä kilpailussa sijoituksiaan ja maalissa Pärmäkoski oli kahdeksas (+2.13,1), Niskanen yhdeksäs (+2.13,3) ja Mononen 19:s (+2.50). Muu suomalaisnelikko jäi maailman cupin pisteiden ulkopuolelle.

– Tasainen suoritus, mutta ei superhyvä. Alku taisi olla turhan kova ja se ehkä rokotti lopputulosta. Sain melkein Kristan kiinni eli enemmän malttia olisi vaadittu. Mutta sijoitus parani ja jaksoin loppuun hyvin eli olen tyytyväinen, Mononen totesi.

– Rukalla meni hyvin ja odotin täältä parempaa eli kymppisakkiin, mutta vielä ei ollut sen aika. Kahteen edelliseen vuoteen verrattuna ei voi kuitenkaan olla pettynyt alkukauteen. Nyt on palattu vähintään sille tasolle, missä olin pari vuotta takaperin. Toivottavasti tästä pystyn vielä parantamaan. Seuraavaksi sitten viikon päästä yritetään Davosissa. Siellä perinteisen matka on lyhennetty kymppiin lumitilanteen takia. (HäSa)

Asiasanat