fbpx
Uutiset

Monosella ja Hakalalla hyvät näytöt Ounasvaaralla

Maastohiihto

 

Markku Tuominen

Rovaniemi/Hämeenlinna

Hämeenlinnan Hiihtoseuran kaksikko Laura Mononen ja Maija Hakala onnistui odotetusti Rovaniemellä maastohiihdon Suomen cupin toisen osakilpailun avauspäivänä, kun naisilla matkana oli 6,6 kilometriä vapaalla tyylillä.

Mononen hiihti viidenneksi 36 sekuntia voittajalle Krista Pärmäkoskelle jääneenä ja Hakala oli heti seuraavana kuudes viiden A-maajoukkuehiihtäjän jälkeen 52 sekuntia kärjestä.

Pärmäkoski oli selkeä ykkönen ennen Kerttu Niskasta (+0.20), Anne Kyllöstä (+0.26) ja Riitta-Liisa Roposta (+0.29).

– Hiihto tuntui hyvältä ja sairastelun jälkeen olo on taas normaali. Tästä se lähtee kun saa kisoja alle. Latuprofiilin myötä ei voinut paljon passailla, mutta yritin hiihtää niin, että lopussa voi vielä kiristää. Kristaan tuli yllättävän suuri ero, mutta muihin ei eli ei nämä erot huolestuta. Huomenna hiihdän myös perinteisen kisan, se on hyvää valmistautumista Rukan maailmancupin avaukseen, Mononen jutteli.

Myös Hakala oli tyytyväinen hiihtoonsa, joka oli nousujohteinen.

– Keli oli nopea, enkä oikein päässyt alussa liikkeelle, mutta hyvin jaksoin tehdä töitä loppuun asti. Onhan erot vähän isoja, mutta ainakin Anneen minulla ero kapeni viime viikonlopusta. Huomenna todennäköisesti en hiihdä, tuntuu että harjoittelun jälkeen lihaksisto on aika kuormittunut. Toivottavasti tämä riittää valintaan Rukalle, Hakala pohti.

Miesten kympillä Iivo Niskanen hiihti voittoon ja seuraavina olivat Anssi Pentsinen (+0.09), Sami Jauhojärvi (+0.10,6) ja Ville Nousiainen (+0.10,7). Vahvasti aloittanut Valkeakosken Hakan Vesa Kallio hiipui sijalle 27 (+1.19). HäSa

Asiasanat

Menot