Uutiset

Monosella onnistunut viikonvaihde Oloksella

Hämeenlinnan Hiihtoseuran A-maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen onnistui myös vapaalla tyylillä ja hiihti viidenneksitoista Oloksen Tykkikisojen päätöspäivänä.

Naisten kympin selkeä ykkönen oli ajalla 25.46,2 Venäjän Irina Khazova, joka kukisti maannaisensa Julia Tchekalevan 28 sekunnilla. Kolmas oli Tshekin Eva Vrabcova-Nyvltova (+0.49,5).

Paras suomalainen Kerttu Niskanen oli neljäs (+0.49,6) ja Monosen edelle ehtivät myös Krista Lähteenmäki (7:s +1.06) ja Aino-Kaisa Saarinen (8:s +1.08) sekä loppupäässä startannut ampumahiihtäjä Mari Laukkanen (14:s), joka kukisti Monosen 0,6 sekunnilla.

– Hyvät tunnelmat on. Vuokatin jälkeen selkeästi parempaa menoa on ollut tämä viikonloppu. Tänään lähdin varovasti. Hiihto tuntui paremmalta kuin eilen. Toisen kierroksen hiihdin 20 sekuntia takaani lähteneen Venäjän Svetlana Nikolajevan (5:s) peesissä, mutta lopussa hieman nitkahdin ja eroa tuli kymmenisen sekuntia, Mononen kertoi.

A-maajoukkueesta Mononen oli lauantain tapaan neljänneksi paras suomalainen (+1.27) ja taakse jäivät muun muassa Puolan Justyna Kowalczyk (24:s +1.41), Riikka Sarasoja-Lilja (25:s +1.42), Anne Kyllönen (27:s +1.46) ja Riitta-Liisa Roponen (28:s +1.47).

HlHS:n Maija Hakala oli 62:s (+2.49) ja suomalaisista kahdestoista.

Päävalmentaja Magnar Dalenille kisa tarjosi yllätyksiä.

– Khazovan vauhti oli yllättävä. Häneen verrattuna suomalaisnaiset jäivät ajallisesti kauas. Myös se yllätti, että Kowalczyk jäi kauas kärkikahinoista.

Omiensa tilanteesta hän oli tyytyväinen.

– Kertun vapaan hiihto on vahvistunut ja tekniikka parantunut. Eilisen kisa vain paransi hänen tämän päivän suoritustaan. Kristalle hyvä kauden aloitus ja Aikulle luistelukisaksi hyvä suoritus. Laura oli naisistamme neljänneksi paras ja nousee varmasti kauden mittaan, Dalen summasi.

Kautensa avannut Matti Heikkinen oli hyvässä vauhdissa miesten 15 kilometrillä, mutta Venäjän Petr Sedov ehti 7,8 sekuntia edelle voittoon.

Kolmas oli Tero Similä vain kolme sekuntia Heikkisestä ja neljäs Lari Lehtonen neljä sekuntia Similästä. Sami Jauhojärvi oli 15:s (+0.37) ja Ville Nousiainen 17:s (+0.47). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic