Uutiset

Moottorikerho hakee lupaa kahdelle harjoittelualueelle

Hämeenlinnan moottorikerho hakee parhaillaan lupaa kahdelle enduromoottoripyöräilyn harrastajien harjoittelualueelle Kalvolaan.

Kaupunki omistaa molemmat alueet ja se on maanomistajana antanut periaatteellisen luvan niiden käyttöön.

Kaupungin ympäristötarkastaja Sirpa Viholainen kertoo, että maanomistajan luvan lisäksi harjoittelualueille vaaditaan myös maastoliikennelain mukainen ympäristönsuojeluviranomaisen lupa, kun käyttö on toistuvaa.

Alueista suurempi sijaitsee Murhalammentien ja vanhan maankaatopaikan läheisyydessä Kutilassa. Toinen hakemus koskee Taljalassa Leinamontien varressa sijaitsevaa Saapaslammenharjun aluetta.

-Kutilan alue on asutuksen ja ympäristön kannalta parempi kuin toinen, mutta alue on melko kivikkoinen. Moottorikerho joutuu tekemään raivaustöitä ennen kuin siellä voi ajaa, Viholainen sanoo.

Entiset alueet jääneet jalkoihin

Hämeenlinnan moottorikerho on vuosien mittaan etsinyt paikkaa harjoittelureiteille useaan otteeseen. Vuonna 2010 kaupunki kartoitti sopivia alueita omilla maillaan, mutta toistaiseksi yksikään suunnitelma ei ole toteutunut.

Hämeenlinnan moottorikerhon puheenjohtaja Ismo Virtanen kertoo, että tilanne on hankala, sillä tällä hetkellä kerholla ei ole yhtään harjoittelualuetta.

-Painokangas on rakennettu täyteen ja viimeksi Pikku-Parolantien varressa sijainnut junnurata jäi autokaupan keskuksen jalkoihin. Olisi hienoa, jos saisimme nyt edes yhden alueen.

Hämeenlinnan Moottorikerhossa on yli 200 jäsentä, joista osa kilpailee.

-Tällä hetkellä joillain harrastajilla on mahdollisuus harjoitella esimerkiksi omilla maillaan ja jotkut käyvät naapurikuntien reiteillä maksua vastaan. Mutta esimerkiksi Riihimäellä on harrastajia niin paljon, että muut pääsevät sinne vain rajoitetusti.

Hämeenlinnan Moottorikerhon hakemukset ovat helmikuun loppuun asti nähtävillä kaupungin palvelupiste Kastellissa. (HäSa)

Mainos