fbpx
Uutiset

Moottoriradan käyttöä lisättävä

Ehdottomasti pitää kehittää ja käyttää niitä osa-alueita, mitä rata tarjoaa. Hiihtäjät hiidelkööt talvella, pyöräilijät pyöräilkööt paljon useammin kuin aikaisemmin.

Mikä on radan alkuperäinen tarkoitus? Moottorirata, jossa ajetaan jopa kansainvälisiäkin kisoja, on ehdottomasti pidettävä tulevaisuudessakin siinä tarkoituksessa.

Rataa on kehitettävä juuri niin kuin nykyinen vuokraaja on suunnitellut. Kesällä tulisi järjestää joka viikonloppu jonkinlaiset ajot, tämä jos mikä tuo euroja kaupunkiimme. Mikä sen hauskempaa onkaan kuin hienot ajot

Olen lähes koko ikäni, yli 50 vuotta, asunut radan vieressä, eikä mikään “meteli” ole koskaan häirinnyt. Lapsena oli aina kiva seurata, kun ihmismassat marssivat kohti kisapaikkaa. Tähän pitää ehdottomasti nytkin pyrkiä, eikä missään vaiheessa torperoida ajojen järjestämistä Hämeessä. Muualla Etelä-Suomessa ei ole näin erinomaista autourheilukeskusta kuin meillä.

Ratahan on perustettu jo kuuskymmentäluvulla, silloisten kyselyiden perusteella ei ollut minkäänlaista vastarintaa, vaan kaikki totesivat hankkeen olevan hyvä ajatus. Niinhän se on, että joka ensin on tullut, niin sen ehdoilla elät.

Nämä viimeaikaiset valittajat ovat varmasti tienneet radan ja sen vähäisen haitan, hankkiessaan asunnon lähettyviltä. Sama valitus on ollut Hätilän alueella, kun sotaväki paukuttelee ja kouluttaa omalla alueellaan. Kyllä maailmaan ääntä mahtuu ja myös valittajia.

Mielestäni vinkkinä niille, joita äänet häiritsevät muun muassa Topenolla ei pauku eivätkä autot huristele, kannattaa harkita muuttoa, vaikka sinne.

PRJ

Hämeenlinna

Menot