Uutiset

Moottoritie tolppien nokkaan

Hämeenlinnassa on jo jonkin aikaa ollut vireillä hanke moottoritien kattamiseksi ja uuden ilmeen antamiseksi kaupungin keskustalle. Olikohan se tekninen lautakunta, joka kävi peräti tutustumismatkalla Hollannissa katsomassa, miten siellä on homma hoidettu.

Nythän on kuitenkin niin, että niitä katettuja moottoriteitä alkaa olla siellä sun täällä, joten eikö kaupunki voisi harkita jotakin omaperäisempää?

Hämeen Sanomissa, olikohan 15.12.2004, kirjoitettiin kuvien kera Ranskanmaalle rakennetusta maailman korkeimmasta maantiesillasta.

Miksei Hämeenlinna voisi ottaa tuosta oman muunnellun mallinsa käyttöön ja nostaa moottoritien kaupungin kohdalla tolppien nokkaan.

Torneihin malliksi vaikkapa Lontoon Tower Bridge tai Kuala Lumpurista Petronas Towers. Moottoritieltä sitten asianmukaiset nätit rusettiliittymät Reskalle, Linnalle ja Aulangon kylpylälle niin johan saadaan kylälle eloa ja ilmettä.

Samalla vapautuu nykyisen moottoritien kohdalta runsain määrin hyvää rakennusmaata ja työllistetään muutama paaluperustuksia rakentava firma ainakin kolmeksikymmeneksi vuodeksi eteenpäin.

Ei muuta, kuin työryhmä tutkimaan tätäkin vaihtoehtoa ja arkkitehtitoimistot töihin, rahaahan kyllä aina löytyy – vai kuinka?

”Visionääri” – ei Hämeenlinnasta

Hauho

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic