fbpx
Uutiset

Moottoritien silloista tulee tiistaina yksisuuntaisia

 

Huomenna tiistaina alkavat yli vuoden kestävät liikenteen poikkeusjärjestelyt moottoritien katetyömaan ympärillä Hämeenlinnan keskustassa. Tiistaiaamusta alkaen kaksi eteläisintä moottoritien ylittävää siltaa muuttuu yksisuuntaisiksi ja myös bussireitit muuttuvat.
 
Turuntien siltaa kuljetaan huomisesta alkaen vain keskustasta länteen päin ja Paasikiventien siltaa lännestä keskustaan päin. Kun myös työmaata reunustavat Eureninkatu ja Kaivokatu ovat yksisuuntaisia, muodostuu työmaan ympärille kuin iso liikenneympyrä, jota ajetaan vastapäivään.
 
Turun- ja Paasikiventien siltojen muuttuminen yksisuuntaisiksi ennakoi pian alkavaa vanhojen siltojen purkamista ja uusien siltojen rakentamista. Rakennustöiden ajaksi liikenne ohjataan kulkemaan nykyisten siltojen viereen rakennettuja betonikansia pitkin.
 
Moottoritien ylittävät tiet pysyvät yksisuuntaisina kevääseen 2013 saakka, jolloin uudet sillat valmistuvat.
 
Linja-autojen reitit muuttuvat
Turuntien ja Parolantien suunnasta keskustaan päin kulkevat kaupunkiliikenteen linja-autot joutuvat muuttamaan reittejään siltatöiden ajaksi.
 
Aiemmin Turuntien siltaa pitkin moottoritien ylittäneet bussivuorot ajavat tiistaista alkaen Eureninkadun kautta Paasikiventielle. Keskustan puolella siltaa autot kääntyvät Saaristenkadun kautta Palokunnankadulle, jonne perustetaan myös väliaikainen linja-autopysäkki.
Keskustasta takaisin Kaurialan suuntaan Turun- ja Parolantielle linja-autot kulkevat kuten ennenkin Turuntien siltaa pitkin.
 
Hämeenlinnasta Helsingin ja Turun suuntaan lähtevät pikavuorot ajavat jatkossa linja-autoasemalta moottoritielle Kaivokadun, Turuntien ja Eureninkadun kautta.
 
Luvassa  ruuhkia
Poikkeusjärjestelyt voivat aiheuttaa ruuhkia etenkin aamuisin ja iltapäivisin, joten päivittäin moottoritien yli kulkevien kannattaa etsiä mahdollinen korvaava ajoreitti.
 
Esimerkiksi Lukiokadun silta ja Brahenkadun alikulkutunneli toimivat siltatöiden aikana normaalisti. (HäSa)

Menot