Uutiset

Mopoporukan tapaamisista syntyy yhdistys

Harri Mantilalla oli lapsuudessaan lyhyt koulumatka. Hän asui Nihattulan koulun risteyksessä, josta ehti pihan poikki kouluun puolessa minuutissa.

– Kerran myöhästyin silti, muistelee Mantila, joka aloitti koulunkäynnin Nihattulassa syksyllä 1965.

Vähän vanhempana hän kuului mopoporukkaan, jossa oli nuoria oman kylän lisäksi Parolasta, Katinalasta ja kaupungistakin. Tämä rinki alkoi järjestää epävirallisia kokoontumisia 15 vuotta sitten, ja vähitellen väkimäärä on kasvanut.

– Ensimmäiset tapaamiset järjestimme Nihattulan uimakopilla loppukesästä ja välillä tilaisuuksia oli Parolassa Nurtsillakin, Mantila muistelee.

Hän tunnustautuu tapaamisten isäksi yhdessä Tampereelle asettuneen Ari Nummisen kanssa. Tapaamisten ohjelmaan on aina kuulunut musiikki, sillä soittotaitoa porukalla on omasta takaa.

Tutustumiskierros on elämys

Kun Nihattulan koulun rehtori Seppo Kopra kuuli tapaamisista, hän kutsui väen koulun tiloihin, ja ensi lauantaina koululla kokoonnutaan kolmannen kerran.

Harri Mantila kertoo, että tutustumiskierros koulun vanhalla puolella on ollut monelle nostalginen tapaus.

– Tällä on sama koulun haju kuin omina kouluaikoina. On hienoa, että tämä on yhä toiminnassa, hän sanoo.

Mantila asuu edelleen Hattulassa, mutta nykyisin Lehijärvellä. Hän kertoo, että suurin osa kaveripiiristä asuu edelleen Hämeenlinnan seudulla.

– Esimerkiksi toissa vuonna kauimmaiset osallistujat tulivat Nurmeksesta, mutta aika moni asuu lähiseudulla.

Mantila kertoo, että suunnitelmissa on kehittää toimintaa hiukan virallisempaan suuntaan. Siksi tarkoitus on perustaa ensi vuonna yhdistys ”Nihattulan koulun ystävät”.

Ajatuksena on, että yhdistys kokoaisi yhteen koulun entiset oppilaat, mutta muitakin mukaan huolitaan.

– Onhan esimerkiksi tässä kylällä sellaisia, jotka saattavat olla kiinnostuneita toiminnasta, vaikka eivät aikoinaan olisikaan käyneet tätä koulua, Mantila ja Kopra sanovat.

Nihattulan koulun entisten oppilaiden ja ystävien tapaaminen järjestetään koulun vanhalla puolella 13. lokakuuta kello 16 alkaen. Seppo Kopra esittelee koulua ja sen jälkeen ohjelmassa on kahvitarjoilu, vapaata seurustelua ja tanssia. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic