Uutiset

Motörheadin Lemmy vaatii heroiinin vapauttamista

Raskaan rockin höyryjyrän Motörheadin nokkamies Lemmy Kilmister vaatii heroiinin vapauttamista. Sepelikurkkuinen laulaja-basisti esitti vaatimuksensa kotiseutunsa Walesin poliitikoille.

– Vihaan tätä ideaa, mutta uskon, että ainoa keino taltuttaa heroiini on laillistaa se, Lemmy selvitti.

– En ole koskaan käyttänyt heroiinia, mutta olen ollut jatkuvasti tekemisissä narkkarien kanssa. Asuin myös yhdessä naisen kanssa, joka kokeili kerran huvikseen heroiinia. Kolme vuotta myöhemmin hän oli kuollut.

Lemmyn logiikan mukaan huumeen laillistaminen poistaisi
markkinoilta huumediilerit, estäisi tautien leviämistä ja toisi valtiolle verotuloja.

STT

Meitä on moneen junaan

Amerikkalaismies hyppäsi Los Angelesin lähistöllä sillalta junan katolle ja matkusti junan mukana lähes kymmenen kilometriä.

Juan Lopez, 33, suoritti hieman yli kuuden metrin hyppynsä junan katolle aamuyhdeksältä. Hieman tämän jälkeen hänen nähtiin huiskuttavan iloisesti läheisellä parkkipaikalla olleille ihmettelijöille.

Kun juna lopulta pysähtyi, viranomaiset olivat paikalla valmiina viemään Lopezin parempaan talteen.

– Herra Lopez oli edelleen junassa, mutta hän oli täysin haluton tekemään yhteistyötä meidän kansamme. Hän ei totellut meidän määräyksiämme, viranomaisten edustaja Julie Novak kuvailee tilannetta.

Pian kävi ilmi, että Lopezilta oli huikeassa loikassa murtunut nilkka. Lopez toimitettiin pikaisesti sairaalahoitoon.

Junaloikka ei ole ensimmäinen merkintä Lopezista virkavallan rekisterissä. Lopezin aiemmat tempaukset on määritelty kohteliaasti psykologisiksi.

STT

Hollywoodin jättikirjaimille kasvojenkohotus

Eräs maailman tunnetuimmista maamerkeistä muuttuu entistä ehommaksi. Los Angelesiin vuoren seinämästä näkyvän Hollywood-nimen jättikirjaimet on määrä kunnostaa.

82-vuotiaan nimiplakaatin kunnostus on saanut Hollywoodiin sopivan lempiminen: kasvojenkohotus.

Filmimekan nimi näkyy kauas, sillä tekstin valkoiset kirjaimet ovat 13,6 metriä korkeita.

Vuorenrinteen Hollywood-tekstin suunnitteli ja rakennutti vuonna 1923 Los Angeles Times -lehden päätoimittaja Harry Chandler. Jättinimi julistettiin kulttuurihistorialliseksi monumentiksi vuonna 1973.

STT

Päivän lehti

28.1.2020