Uutiset

Moukkuja ja voitto kotiturnauksessa

Ensimmäistä kautta sarjassa pelaavan Linna Rugby Clubin naisten joukkue aloitti voitolla kotiturnauksen Pullerin tekonurmella. LRC järjesti historian ensimmäisen Hämeenlinnassa pelatun rugbyn 7’s-turnauksen, joka oli naisten SM-sarjan neljäs osaturnaus.

Linna voitti avausottelussa Warriors Goldin 15-12.

Linnan kaikki kolme tryta teki Wilma Raja, joka satutti vasemman solisluunsa pelin tuoksinassa.

– Kaverilta tuli kunnon moukku taklaustilanteessa. Tämä on vanha vamma. Täytyy käydä varmaan näyttämässä päivystyksessä, sanoi Raja.

Raja on edustanut Helsingin Kisa-Veikkoja ja Viipurin Urheilijoita, kun hän aiemmin kilpaili 400 metrin aitajuoksussa.

– Olen harrastanut rugbya vajaan vuoden. Tämä on mukava laji, jossa jokaiselle löytyy pelipaikka. Tämä on hyvin monipuolinen urheilulaji, Raja arvioi.

LRC:llä oli ensimmäisessä pelissä vain yksi vaihtopelaaja, joten Rajan loukkaantuminen tiesi sitä, että ryhmällä ei ollut enää omia vaihtopelaajia. Lainapelaajista tuli pientä apua.

– Ikävä kyllä näin kävi. Tämä on rankka laji. Täytyy miettiä, mitä kotijoukoissa sanotaan.

LRC:n koostumuksessa täysin uusia pelaajia olivat Hanna Raita, Jenni-Maria Tauru ja Janette Mansikka-aho.

– He selvisivät kaikki oikein hyvin. Matsi heille ja vieläpä voitto tuli, joten on hyvä fiilis, Raja tuumi.

LRC:n valmentaja Pete Pitkämäki oli tyytyväinen voiton jälkeen.

– Mukava oli aloittaa turnaus voitolla. Seuraavaksi on vastassa sarjaa johtava Helsinki Rugby Club, jota vastaan lähdemme intoa puhkuen, sanoi Pitkämäki.

Helsinki Rugby Club rakenteli hyvillä syötöillä ja vahvoilla pystyjuoksuilla musertavan 60–0-voiton, joka ei jättänyt mitään jossiteltavaa.

– Olemme kuitenkin saaneet lisää leveyttä ja laajuutta rosteriin. Viime kesänä aloitimme yhdessä treenaamisen ja nyt pelataan, Pitkämäki sanoi.

Valmentajan mukaan joukkue kapeni viime metreillä muutamalla pelaajalla loukkaantumisten takia.

LRC:n naiset ovat harjoitelleet talven pari kertaa viikossa, joista toinen treeni on hevostallin maneesilla.

– Lajiin pääsee sisään tosi nopeasti, sillä tärkein ohje on: pallo käteen ja mene eteenpäin. Rugby ei vaadi sellaista teknistä osaamista kuin esimerkiksi jalkapallo.

– Meidän joukkueessa on ollut pelaajia 16 vuodesta 48 vuoteen. Eturivissä on vähän isompia. Takarivissä on pienempiä ja nopeampia pelaajia, Pitkämäki selvitti.

Naisten SM-sarjan 7’s-turnaukset jatkuvat huhtikuun puolivälissä Tampereella ja toukokuun alussa Kuopiossa.

– Kesällä emme pelaa sarjaa lainkaan, mutta haemme kyllä harjoituspelejä 10/12-peleihin. Normaalit 15 pelaajan ottelut vaatisivat noin 20 pelaajan ryhmän. Meillä on kaikkiaan 16 pelaajaa, miesten SM-sarjassa pelaava Pitkämäki sanoi.

Jatkolohkon otteluissaan Linna Rugby Club hävisi Jyväskylälle 47–0 ja Tampereelle 45–0. Hämeenlinnalaisten loppusijoitus oli kuudes. Turnauksen voitti Helsinki. HäSa

 

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic