Uutiset

MTV:lle uusia ajankohtaisohjelmia ja uutisten uudistus – "Katsojat ovat muuttumassa kuluttajiksi"

MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund on myös Mediahub Helsingin hallituksen puheenjohtaja.

Suomalaisetkin katsovat televisiolähetyksiä entistä enemmän verkosta, mikä on pakottanut erityisesti kaupalliset tv-kanavat lisäämään verkkosivujen ja mobiilisovellusten kautta tarjottavaa palvelua.
MTV kertoi keskiviikkona uudistavansa uutistarjontaansa ympärivuorokautiseksi digitaalisissa kanavissa. Ensi vuoden alusta aloittaa MTV Uutiset Live -palvelu, jossa seurataan reaaliaikaisesti niin perinteisiä uutisaiheita, urheilua kuin viihdettäkin.

MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund uskoo, että uutistoiminnan kasvattaminen kiinnostaa myös mainostajia.

– Olemme vielä tappiollisia, mutta meillä on strateginen suunnitelma, mihin olemme menossa. Kasvamme mainosrahoitteisesti ja myös C Moren kuluttajien määrä on kasvussa. Meidän on vähän pakkokin uudistaa uutistoimintaa. Halutaan pois katsojamallista palvelemaan paremmin kuluttajaa. Erityisesti haluamme satsata liikkuvaan kuvaan, Nordlund sanoo.

Teleoperaattori Telia ostaa MTV:n kesällä. Uuden omistajan pitäisi olla uutismyönteinen.

– Kauppa on tehty, mutta joudumme olemaan vielä hieman erillään. Aiemmissa keskusteluissa he ovat osoittaneet kiinnostusta uutisten kehittämiseen, Nordlund sanoo.

Valtion tuki vaaliohjelmiin

Liikenne- ja viestintäministeriö ilmoitti viime joulukuussa, että MTV saa valtiolta kolme miljoonaa euroa tukea uutis- ja ajankohtaistoiminnan ylläpitoon ja laajentamiseen. Tuki on kahdelle vuodelle.

Tätä tukea ei käytetä ympärivuorokautiseen palveluun.

– Tuki kohdistetaan ensi keväänä vaaliohjelmiin, Nordlund sanoo.

MTV:n uudistuksiin kuuluvat myös uutisstudion ilmeen ja teknologian päivitykset. Myös uusia rekrytointeja aiotaan tehdä.

– Rekrytoimme erityisesti MTV Uutiset Live -palvelua varten kymmenkunta ihmistä. esimerkiksi toimittajia ja videotoimittajia, kertoo MTV:lle uutisia tuottavan Mediahub Helsinki Oy:n vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

MTV uudistaa uutistarjontaansa.

Muutokset tulevat voimaan syksyn ja ensi vuoden alun aikana. Muutoksia tulee mtv.fihin, nettitelevisioon, tv-uutisiin ja Huomenta Suomeen.

Huomenta Suomi, Seitsemän ja Kymmenen uutiset, Sää ja Tulosruutu saavat loppuvuodesta uudet ilmeet ja studiot. Samalla Huomenta Suomi palaa Helsingin keskustasta Pasilan Pöllölaakson uusiin uutisstudioihin.

Jo syksyn aikana MTVuutiset.fi korvaa mtv.fi-palvelun. MTV Uutiset -mobiilisovellus uudistetaan myöhemmin. Nykyisen nettitv:n MTV Katsomon uudeksi nimeksi tulee loppuvuodesta MTV ja osoitteeksi MTV.fi.

Uusia palveluja ovat MTV uutiset live. Se aloittaa ensi vuoden alkupuolella. Se on ympärivuorokautinen palvelu, jota voi katsoa netistä, mobiilipalvelusta tai suoratoistopalvelu C Moresta.

Uusia ajankohtaisohjelmia

Luvassa on myös uusia ajankohtaisohjelmia. Ensimmäisenä niistä aloittaa Kirsi Alm-Siiran ja Nina Rahkolan keskusteluohjelma Studio sekä Jaakko Loikkasen
Asian ytimessä.

Syynä uudistuksiin on televisionkatselussa tapahtumassa oleva muutos.

MTV:n toimitusjohtaja ja Mediahub Helsingin uusi hallituksen puheenjohtaja Jarkko Nordlund sanoo, että katsojat ovat muuttumassa kuluttajiksi.

Uudistusten myötä suorien lähetysten määrä moninkertaistuu ja uutispalvelu muuttuu aiempaa reaaliaikaisemmaksi.

Luvassa on myös lisää tekijöitä. Yhtiö sanoo, että sisällön lisääntyessä myös uutisten tekijäjoukkoa vahvistetaan uusilla rekrytoinneilla.

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic