fbpx
Uutiset

MTV:n uutiset lisää suoria uutislähetyksiä - tarjolle tulee ympärivuorokautinen uutispalvelu


MTV laajentaa uutistarjontansa ympärivuorokautiseksi. Yhtiön mukaan suorien lähetysten määrä moninkertaistuu. Samalla uutislähetysten ilme muuttuu, kun MTV modernisoi studionsa.

– Tämä on perustavanlaatuinen uudistus. Samalla kun uudistetaan studioita ja muuta, uutisten tekotapa uudistetaan, kertoi MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund STT:lle

Uutisten määrä kasvaa, kun yhtiö lanseeraa MTV Uutiset Live -palvelun alkuvuodesta. Live palvelee ympäri vuorokauden.

MTV.fi verkkopalvelu uudistuu jo tänä syksynä. MTV.fi:n uusi nimi on MTVuutiset.fi. Suoratoistopalvelu MTV Katsomon nimi muuttuu MTV:ksi ja sen verkko-osoite MTV.fi:ksi.

– Tämä tuo muutaman miljoonan ekstrakustannukset, että saadaan uudistus vietyä läpi, Nordlund sanoo.

Hänen mukaansa uutisia pidetään niin tärkeänä osana MTV:n ohjelmistoa, että niihin ollaan valmiita investoimaan. Yhtiön saamaa kertaluonteista tukea ei kuitenkaan käytetä uudistukseen, vaan tuki on korvamerkitty vaaliohjelmien laajentamiseen ja ylläpitäviin toimintoihin.

– Investointi tapahtuu meidän omalla rahoituksellamme, Nordlund vakuuttaa.

Uutistoiminnan laajentaminen merkitsee hänen mukaansa noin kymmentä uutta työntekijää. He ovat lähtökohtaisesti journalisteja, koska tarvitaan lisää henkilöitä tuottamaan sisältöjä. Journalistit palkataan Mediahub Helsinkiin, joka tuottaa uutiset MTV:lle.

Nordlund kertoo, että myös MTV itse tulee rekrytoimaan uutta henkilökuntaa.Uutisten kysyntä kovaa


Nordlundin mukaan uutisten kysyntä on tällä hetkellä kovaa. Uutiset ovat katselijoiden lisäksi tärkeitä mainostajille.

– Suuruudella on merkitystä, Nordlund painotti tiedotustilaisuudessa.

– MTV haluaa tarjota kuluttajille parasta palvelua kaikilla jakelualustoilla.

Uutisten ilme muuttuu siten, että studioon tulee seisomapöytiä. Uutisankkurit kävelevät studiossa. Videotaulut suurentuvat.

MTV on siirtymässä Bonnier-yhtiön omistuksesta teleoperaattori Telialle, joka osti Bonnierilta koko sen televisioliiketoiminnan. Kauppa on vielä kilpailuviranomaisten syynissä ja lopullista hyväksyntää odotetaan ensi vuoden puolella..

MTV.fi
MTV.fi
MTVuutiset.fi
MTV.fi

Asiasanat

Menot