Uutiset

Mukava välipala liiga-arjen keskelle

HPK-naisten lentopallojoukkueella on taas edessään vaihtelua Mestaruusliigan arkeen. HPK kohtaa keskiviikkona eurooppalaisessa seurajoukkueiden kilpailussa Challenge cupissa vieraissa sveitsiläisen Sm’Aesch Pfeffingenin. Otteluparin toinen peli pelataan Hämeenlinnassa Elenia-areenassa tiistaina 15. lokakuuta kello 18.30.

– Pääsemme varmaankin pelaamaan taas vähän eri tavalla pelaavaa joukkuetta vastaan kuin Suomen liigassa. Uusia joukkueita vastaan on aina kiva pelata, kertoo HPK:n hakkuri Piia Korhonen.

Kerhon pelaajat pääsivät tutustumaan keskiviikon vastustajaansa maanantain videopalaverissa ennen tiistaiaamun aikaista lentoa Sveitsiin. Helpolla HPK ei jatkopaikkaa Challenge cupin kahdeksan joukkoon saa, sillä viime viikolla Sm’Aesch Pfeffingen voitti hämeenlinnalaiset CEV cupissa jatkossa pudottaneen toisen sveitsiläisjoukkueen Völley Könizin vieraissa erin 3–2. Sarjassaan HPK:n vastustaja on tällä hetkellä viidentenä. Sen riveissä pelaa sveitsiläispelaajien lisäksi kaksi brasilialaisammattilaista, latvialainen Jekaterina Stepanova ja Suomen Mestaruusliigasta Oriveden Ponnistuksesta ja salolaisesta LP Viestistä tuttu virolainen Anu Ennok.

Kokemuksen kannalta Kerholla olisi voinut olla cupissa parempikin arpaonni, ettei sen olisi tarvinnut matkustaa toista kertaa saman kauden europeleissä käkikellomaahan.

– Olisihan sitä toivonut, että vastaan olisi tullut jonkun toisen maan seura. Toisaalta en tiedä, onko sillä sen suurempaa merkitystä. Pääsemme kumminkin pelaamaan Euroopassa ja se on pääasia, Korhonen miettii.

Hakkurin mielestä HPK pääsee pelaamaan Sveitsissä hyvin valmistautuneena. Joukkueen tuorein vahvistus, yhdysvaltalainen Keao Burdine, on päässyt jo hyvin uuteen seuraansa mukaan.

– Mielestäni meillä on tällä hetkellä asiat ihan hyvin kunnossa. Joukkuekin on aika hyvin ehjä. Uusi pelaajakin on päässyt hyvin mukaan ja on jo ihan vakiopelaajia kuusikossa.

Korhonen on ollut omaan alkukauteensa syystäkin tyytyväinen. Hakkuri on ollut syksyn aikana HPK:n tehokkain pelaaja ja on 185 pisteellään Mestaruusliigan pistepörssissä kuudentena toiseksi parhaana suomalaispelaajana. Myös joukkueen alkukauden pelit ovat tyydyttäneet toista kauttaan HPK:ssa pelaavaa 18-vuotiasta lentopalloilijaa.

– Pelit ovat sujuneet hyvin, jos ei oteta huomioon CEV cupin tappioita. Suomen liigassa peli on kulkenut.

Euran Raiun kasvatti on ollut tyytyväinen kehitykseensä HPK:n italialaisvalmennuksessa.

– Olen mielestäni kehittynyt viime kaudesta huomattavasti ja tämä kausi on mennyt paremmin kuin edellinen. Jokaisella osa-alueella on kuitenkin aina jotain parannettavaa, hän muistutti.

Ulkomaan ammattilaiskentätkin saattavat jossain vaiheessa kiinnostaa Suomen naisten maajoukkuepelaajaa.

– Vielä en ole sellaisia miettinyt, mutta olisihan jossain vaiheessa uraa hienoa päästä myös ulkomaille pelaamaan, Korhonen haaveili.

Jouluun on aikaa enää muutama viikko, mutta hetken hengähtäminen ei ole vielä ehtinyt käydä kerholaisen mielessä.

– Vielä on jäljellä kolmea ottelua, ja niihin on täysi keskittyminen päällä. Viimeisen pelin jälkeen ennen joulua alan sitten ajatella kotiin pääsyä, Korhonen kertoi.

HPK pelaa kahden Challenge cupin otteluiden lisäksi vielä Mestaruusliigassa vierasottelun lauantaina 19. lokakuuta Kuortaneen nimellä pelaavaa nuorten maajoukkuetta vastaan. HäSa

Asiasanat